Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Volvo The Iron Knight, conceput sa doboare recorduri de viteza

The Iron Knight este rezultatul unei colaborari unice intre tehnicienii, inginerii si designerii Volvo Trucks. Cu exceptia motorului si a transmisiei I-Shift Dual Clutch fabricate in serie, autocamionul are o constructie speciala. Cu o putere permanenta de 2.400 CP, autocamionul va incerca sa stabileasca noi recorduri internationale de viteza. Cursa pentru stabilirea recordului va fi transmisa pe canalul Volvo Trucks de pe YouTube in 24 august.
O provocare dificila si un proiect de vis pentru cei pasionati de tehnica.
 

Astfel a descris echipa din spatele modelului The Iron Knight sarcina de a proiecta acest autocamion special. Lantul cinematic se bazeaza pe aceeasi unitate montata pe modelul Volvo FH de serie, dar motorul a fost adus pana aproape de limite pentru a produce o putere maxima.
„Am dorit sa cream noi abordari ale solutiilor tehnice si de proiectare. Intentia noastra este de a transfera unele dintre aceste elemente pe autocamioanele noastre fabricate in serie“, spune Claes Nilsson, Presedinte si CEO Volvo Trucks.
Motorul autocamionului construit special pentru doborarea recordurilor, montat in mijloc, este o unitate D13 modificata semnificativ, cu intercooler racit cu apa si patru turbocompresoare, care produce 2.400 CP si un cuplu de 6.000 Nm. Sistemele electrice si electronice au fost reduse si software-ul a fost reprogramat. Toate acestea pentru ca motorul perfect reglat sa poata comunica in mod optim cu transmisia I-Shift Dual Clutch, acelasi model care echipeaza autocamioanele Volvo FH. Singura ajustare la nivelul cutiei de viteza este ambreiajul ranforsat, necesar pentru a gestiona cuplul motor maxim extrem de inalt.
„Pentru a dobori un record mondial de viteza este necesara o performanta exceptionala. I-Shift Dual Clutch este cea mai buna transmisie posibila in acest sens, deoarece mentine cuplul pe roata motoare in timpul schimbarii treptei de viteza, exact ca o masina de curse. Datorita acestui element, The Iron Knight poate accelera fara a pierde timp pretios atunci cand schimba treptele de viteza“, explica Niklas Öberg, inginer de testare la Volvo Trucks.
The Iron Knight este un tribut adus modelului Volvo FH. Tehnologia si designul se completeaza reciproc si absolut toate detaliile, de la grila frontala, pana la deflectoarele laterale, indeplinesc o functie precisa.
„Cabina este construita din fibra de sticla si proiectata pentru a invinge rezistenta aerului pana la un minim absolut. Deflectoarele laterale confera autocamionului un aspect impresionant, cu circuitele mari de aer care alimenteaza autocamionul cu aer pentru racire. The Iron Knight are un design atragator, care emana forta, inspirat din modelul actual Volvo FH. Este suficient sa privesti vehiculul pentru a realiza ca este un autocamion extrem de rapid. Chiar si atunci cand stationeaza, pare ca este in miscare“, spune Nigel Atterbury, designer senior la Volvo Trucks.
Avandu-l in spatele volanului pe soferul de curse Boije Ovebrink, The Iron Knight va incerca sa doboare recordul mondial la doua categorii: 500 si 1.000 de metri, cu pornire de pe loc.
Pe 24 august a.c. cursa pentru doborarea recordurilor va putea fi vizionata pe canalele Volvo Trucks de pe retelele de socializare.

Articole similare

Ad