Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Autoritatile de mediu din SUA emit norme finale pentru combustibilii utilizati de camioanele grele

Agentia de Protectie a Mediului din SUA si departamentul de transport din cadrul Administratiei Nationale a sigurantei traficului au anuntat finalizarea unor standarde realizate in comun pentru vehiculele medii si grele care vor spori eficienta combustibililor si vor reduce poluarea.
Aceste reglementari finale marcheaza punctul culminant al standardelor stabilite in iunie de DOT si EPA, ramanand valabile si normele actuale privind efectul de sera si eficienta combustibililor pentru anii de fabricatie 2014-2018, despre care DOT si EPA au spus ca vor duce la o reducere a emisiilor de CO2 cu 270 de milioane de tone si la reducerea costurilor cu combustibilii, pentru proprietarii de flote, cu peste 50 de miliarde de dolari. Prima runda a acestor standarde acopera modelele de camioane din 2014 si 2015.
 

Standardele finale ar trebui sa reduca emisiile de CO2 cu circa 1,1 miliarde de tone, sa aduca economii proprietarilor de vehicule privind costul cu combustibilii de circa 170 de miliarde de dolari, si reducerea consumului de ulei cu pana la 2 miliarde de barili pe intreaga durata de viata a vehiculelor vandute in cadrul acestui program. Standardele finale sunt rentabile atat pentru clienti, cat si pentru business-uri, oferind perioade de amortizare favorabile proprietarilor de flote. Cumparatorul unui nou camion pentru distante lungi, in 2027 isi va recupera investitia in tehnologia eficienta privind consumul in mai putin de doi ani.

Articole similare

Ad