Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Piata mondiala a paletilor va creste la 4,9% CAGR pana in 2020

Tendinta de crestere a productiei si exporturilor, si implicit a nevoii de transport al materialelor, va conduce si la majorarea cererii pentru paleti, potrivit raportului de piata pe 2016 la nivel mondial realizat de ReportsnReports. Alianta Producatorilor pentru Productivitate si Inovare (MAPI) anticipeaza ca productia va creste la 3,6% in 2016 si 2017, aceasta deja inregistrand cresteri importante in ultimii trei ani, dupa scaderea din 2008-2009.
 

Ca urmare, analistii prognozeaza ca piata mondiala a paletilor va atinge o rata compusa de crestere anuala (CAGR) de 4,9%, in perioada 2016-2020. Deja cererea pentru cheresteaua utilizata la fabricarea paletilor este mare in constructii si in industria mobilei, gaterele fiind in imposibilitatea de a satisface cererea tot mai mare. Ca urmare, producatorilor de paleti le va fi greu sa isi finalizeze comenzile.
Potrivit analizei, statele americane sunt asteptate sa domine piata mondiala de paleti, in 2020, luand in calcul o cota de aproape 45%. Cresterea sectorului de productie, o revenire a sectorului de locuinte si de constructii, si o crestere a exporturilor, sunt cativa dintre factorii care vor contribui la cresterea pietei de paleti din America.
Segmentului paletilor de lemn i-a revenit in 2015 o cota de piata de circa 91%, acestia fiind puternici, rezistenti, ieftini, usor de customizat si disponibili intr-o varietate mare de dimensiuni. Ponderea majoritara a cererii pentru acest tip de paleti provine din sectorul de produse alimentare si bauturi, dar si din industria bunurilor de larg consum.

Articole similare

Ad