Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

UNTRR lanseaza platforma www.loimacron.eu

Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR) a lansat platforma www.loimacron.eu, cea mai ieftina si completa solutie de reprezentare in Franta si de gestionare a documentatiei obligatorii privind soferii care opereaza pe teritoriul francez, conform legii Macron privind salariul minim in Franta.
Pentru a respecta prevederile legii Macron, companiile de transport rutier straine care opereaza pe teritoriul francez trebuie sa isi desemneze un reprezentat in Franta, sa completeze un certificat de detasare pentru fiecare sofer care opereaza in Franta si sa plateasca soferului detasat salariul minim de referinta in Franta.
 

Inregistrarea pe platforma www.loimacron.eu nu implica niciun cost, urmand ca firmele sa achite cheltuieli de administrare in functie de numarul de certificate livrate si in situatia unei cereri de informatii din partea autoritatilor franceze. Totodata, costurile de arhivare sunt gratuite.
Legea Macron a intrat in vigoare la data de 1 iulie 2016, iar pentru nerespectarea acesteia sunt prevazute o amenda de categoria a 4-a pentru absenta dovezii la bordul vehiculului sau pentru neconformitatea acesteia (maximum 750 €) si o amenda de categoria a 3-a pentru absenta la bordul vehiculului a contractului de munca al salariatului si, in functie de caz, a conventiei de punere la dispozitie a salariatului (maximum 450 €).

Articole similare

Ad