Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Proiectele care vizeaza reteaua TEN-T nu ocolesc Romania

 Comisia Europeana a prezentat o lista de 195 de proiecte de transport carora le va reveni o suma de 6,7 miliarde de euro din finantarea CEF (Mecanismul de Conectare a Europei). Se asteapta ca aceasta investitie sa deblocheze co-finantari suplimentare, publice si private, de circa 9,6 miliarde de euro. Proiectele selectate contribuie la digitalizarea si decarbonizarea transportului, in conformitate cu agenda politica a Comisiei. Statele membre eligibile pentru Fondul de Coeziune au primit aproape 85% din finantare, ceea ce va ajuta la eliminarea decalajelor privind infrastructura de-a lungul statelor UE. „Investitia totala de 9,6 de miliarde de euro ar putea crea pana la 10.000 de locuri de munca in economia europeana, pana in 2030.
 

Proiectele vor face ca infrastructura europeana sa fie mai sigura, mai sustenabila si mai eficienta, atat pentru pasageri, cat si pentru business-uri“, a punctat Comisarul European pentru Transport, Violeta Bulc.
Proiectele selectate sunt localizate in special in reteaua trans-europeana de transport (TEN-T). Printre beneficiari, apare si reabilitarea sectiunii de cale ferata Brasov-Sighisoara, componenta a coridorului Rin-Dunare, cu un cost total eligibil de 565,7 milioane de euro, pentru a se putea circula cu o viteza de 160 km/h. De asemenea, intre proiectele care vizeaza Romania mentionam si Platforma Multimodala de la Galati, dezvoltarea unei retele de alimentare cu gaz natural comprimat (GNC) de-a lungul coridoarelor centrale (RHD&OEM) sau investitia in infrastructuri fixe si mobile pentru operatiuni in conditii de siguranta si de protectie a mediului in Portul Constanta.

Articole similare

Ad