Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

IRU: actiuni urgente de securitate sunt necesare la Calais

Uniunea Transportatorilor Rutieri Internationali (IRU) avertizeaza UE ca trebuie sa ia masuri urgente de securitate pentru transportatori in zona Calais. Organizatia cere un transport in hinterland mai bun pentru camioane, cat si o retea de parcari mai sigura.
„Atacurile coordonate asupra vehiculelor in miscare si incercari ale migrantilor clandestini de a traversa granita la bordul camioanelor sunt inacceptabile. Trebuie actionat urgent pentru a imbunatati securitatea in zona asigurand astfel libera circulatie a marfurilor“, arata IRU. Uniunea saluta promisiunile ministrului de interne francez Bernard Cazeneuve de marire a efectivelor de personal de securitate, insa „acestea trebuie sa se intample cat mai rapid“.  
 

Desi situatia umanitara a migrantilor care au ocupat zona e crunta, aceasta situatie nu justifica atacurile asupra camioanelor si numarul hotilor in crestere, mai sustine IRU. Uniunea reitereaza apelul catre o cooperare imbunatatita intre statele membre, coordonata de Comisia Europeana pentru a stopa aceasta situatie.

Articole similare

Ad