Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

UNTRR solicita sprijinul presedintelui Iohannis pentru suspendarea legii Macron

UNTRR ii solicita presedintelui Klaus Iohannis sa includa in discutiile cu Presedintele Frantei, François Hollande, si anularea aplicarii regulilor Legii Macron in domeniul transporturilor rutiere, care se aplica si firmelor de transport din Romania care efectueaza operatiuni de transport international de marfa si persoane catre sau dinspre Franta sau operatiuni de cabotaj pe teritoriul Frantei.
 

Uniunea atrage atentia ca masurile protectioniste in transporturile rutiere adoptate de tari precum Franta sau Germania urmaresc majorarea costurilor de operare ale transportatorilor romani pentru a le reduce competitivitatea si in final a-i elimina de pe piata si nu cresterea bunastarii pentru soferii profesionisti. Astfel, mai spune asociatia, prin aplicarea, de catre Franta, a unui salariu minim in transporturi se incalca suveranitatea unui Stat Membru UE fata de alt Stat Membru si astfel se solicita interventia autoritatilor romane pentru suspendarea aplicarii Legii Macron.
”Industria transporturilor rutiere din Romania solicita sprijinul presedintelui Klaus Iohannis in a cere Presedintelui Frantei masuri urgente pentru anularea aplicarii regulilor Legii Macron in domeniul transporturilor rutiere. Aceasta legislatie protectionista este inadecvata, nedreapta, limiteaza libertatile europene si ne va aduce tuturor numai consecinte negative”, a declarat Radu Dinescu, Secretar General UNTRR. Uniunea aminteste faptul ca la nivel european, Comisia Europeana a deschis o procedura de infringement impotriva Germaniei si, luna aceasta, a luat masuri legale impotriva Frantei. Din cauza pericolului ca aceste masuri nationale vor conduce la o fragmentare a pietei UE, ministrii transporturilor din 11 State Membre, printre care si Romania, au adresat o scrisoare comuna CE.

Articole similare

Ad