Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Patronatele din transporturile rutiere doresc sa multumeasca membrilor, dar si transportatorilor neafiliati, pentru implicarea in protestul RCA din toata tara

Patronatele din transporturile rutiere – UNTRR, FORT, APULUM, APTE 2002 – doresc sa multumeasca membrilor fiecarei asociatii, dar si transportatorilor neafiliati, care au participat la protestele nationale din data de 15 septembrie 2016, prin care s-a obtinut din partea ASF stabilirea unui tarif tinta de aproximativ 7.500 lei/an pentru autoutilitare de peste 16 tone, clasa bonus-malus B0, modul de calcul si cooptarea in grupurile de lucru pentru realizarea calculelor.
 

Rezultatul este cu atat mai mare, avand in vedere ca este pentru prima oara dupa 17 ani cand Guvernul, cu avizul Consiliului Concurentei, aproba inghetarea tarifelor RCA in conformitate cu art. 4, alin. 3, din Legea 21/1996 a Concurentei.
Solidaritatea celor 4 asociatii in fata autoritatilor ne-a demonstrat ca putem obtine conditii pentru aplicarea corecta a legilor din Romania.
Avem convingerea ca in urmatoarele zile vom obtine un tarif corect la asigurarea RCA pentru transportatorii rutieri, bazat pe frecventa si dauna medie, tinand cont si de daunele intamplate si neavizate precum si de trendul acestora, conform datelor statistice publicate la nivel de piata, cheltuielile administrative, de achizitie, taxe etc., de maxim 25% si de aplicarea efectiva a sistemului bonus/malus, principiu care sa fie respectat si dupa aceste 6 luni in care tariful este plafonat, si nu in ultimul rand o valoare mai mica de pragul de 7.500 lei/an.

sursa: UNTRR

Articole similare

Ad