Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Tarifele RCA pentru persoane fizice ar trebui sa scada la aproximativ 400 lei/an pentru un autovehicul

Patronatele din transporturile rutiere – UNTRR, APTE 2002, FORT si APULUM considera ca inclusiv tarifele RCA pentru persoanele fizice ar trebui sa scada in perioada urmatoare, datele analizate din Raportul Milliman indicand un pret RCA de aproximativ 400 lei/an pentru un autovehicul, contrar celor mentionate de asiguratori si ASF ca tarifele pentru aceasta clasa ar urma sa creasca.
 

Potrivit unui comunicat al UNTRR, patronatele din transporturile rutiere atunci cand au avansat cifra de 4.907 lei RCA pe 12 luni pentru segmentul de vehicule comerciale de peste 16 tone au tinut cont de datele si metodologia de calcul facuta public recent de catre ASF. „Solicitam ASF si companiilor de asigurari sa publice datele istorice pentru a vedea cum a functionat piata RCA in Romania in ultimii 24 de ani, deoarece brusc, de la inceputului lui 2015 (coincidenta sau nu, conducerea ASF a fost preluata de domnul Misu Negritoiu), piata RCA nu mai functioneaza“.
Asociatiile semnatare solicita ASF si companiilor de asigurari sa demonstreze public si transparent ce justifica costul peste cifrele acestora. „De ce ASF si asiguratorii nu publica cifrele? Le fabrica acum sau in urmatoarele 30 de zile?! In Romania, asiguratorii desconsidera asiguratii intr-un raport de superioritate tolerat complice de ASF, in loc ca asiguratorii sa fie parteneri cu asiguratii. In Romania asiguratorii iau cati bani vor ei de la asiguratii pe care ii considera ei potenti financiar: transportatori, tineri posesori de autovehicule, in final de la oricine, doar sa faca profit de pe urma asigurarilor obligatorii care au ponderi uriase in portofoliul lor. Acestia au o atitudine de sfidare la adresa clientilor si nici nu e de mirare ca acestia aleg variantele facultative din afara Romaniei. Atitudinea ASF a atrofiat competitivitatea firmelor de asigurari din Romania care opereaza RCA, firme care nu pot trai fara aceste asigurari obligatorii, nemaifiind competitive in zona produselor facultative“, se mai arata in acelasi comunicat.
Patronatele din transporturile rutiere – UNTRR, APTE 2002, FORT si APULUM solicita Parlamentului Romaniei sa faca publice prin asf datele istorice si cele actuale pentru piata RCA, deoarece pana in prezent nu au fost publicate din partea asiguratorilor decat comentarii fara insa niciun argument bazat pe cifre si date.

Articole similare

Ad