Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

„ContiConnect”, sistemul de management si informatii pentru anvelope pentru autovehicule utilitare

Continental, compania tehnologica si producatorul de anvelope, a anuntat lansarea unui sistem de management si informatii pentru anvelope pentru flotele de autovehicule utilitare. „ContiConnect” monitorizeaza, analizeaza si raporteaza presiunea din anvelope si temperaturile pentru intreaga flota pe baza datelor colectate de senzorii fiabili ContiPressureCheck.
Anuntul a fost facut in cadrul celei de-a 66-a editii a Salonului auto international (IAA) pentru autovehicule utilitare din Hanovra. ContiConnect notifica managerul flotei si ofera masuri de remediere daca este necesar, de exemplu printr-un partener de service Conti360°.
 

Un portal online furnizeaza rapoarte transparente privind performanta si eficienta generala a anvelopelor flotei. La lansarea sa in cadrul celui de-al doilea trimestru al anului 2017, ContiConnect va fi disponibil pe piete cheie din Asia-Pacific, Europa si America.
„Prin ContiConnect, facem un urias pas inainte in evolutia noastra de la un producator de anvelope premium la un furnizor de solutii. Cu ajutorul datelor create de senzorii din anvelopele noastre pentru camioane si autobuze, ne imbogatim experienta de lunga durata in cadrul industriei de anvelope”, a afirmat Nikolai Setzer, membru al Consiliului Executiv din cadrul Continental si liderul diviziei Anvelope. Sistemul poate functiona in mai multe configurari pentru a conecta toate anvelopele dintr-o flota: acesta se aplica atat pentru vehiculele care circula mai multe zile consecutive, precum si pentru cele care se intorc pentru verificari zilnice. In combinatie cu designul modular al ContiPressureCheck, acesta permite colectarea datelor cu ajutorul unui receptor stationar amplasat in depou sau al unei unitati de receptor amplasate in fiecare vehicul in timp real, in timp ce acesta circula. In cazul in care anvelopele se afla intr-o stare critica, ContiConnect trimite o alerta si ofera serviciul corespunzator, precum schimbarea anvelopei, pentru activare imediata si convenabila prin intermediul managerului flotei. Datorita transparentei imbunatatite oferite de sistemul ContiConnect, anvelopele pot fi utilizate mai multi kilometri, au o durabilitate ridicata si pot permite economisiri mai mari de combustibil. Pentru intreaga flota, acest lucru inseamna cresterea perioadei de activitate, reducerea intretinerii, precum si un succes general in ceea ce priveste mobilitatea si eficienta.
ContiConnect functioneaza cu senzori adaptati sau montati din fabrica de tip ContiPressureCheck, precum cei inclusi in noul Continental iTire ex works. iTires sunt produse in fabricile de anvelope Continental, incepand cu cea din Púchov, Slovacia. Acestea sunt disponibile pentru comanda in 21 de dimensiuni la achizitionarea unui nou vehicul sau la inlocuirea anvelopelor. Gama dimensiunilor anvelopelor iTire va fi extinsa in mod continuu.
Senzorii, care furnizeaza date catre ContiConnect, sunt compatibili cu o gama larga de sisteme de management al flotei de pe piata, inclusiv cu solutii oferite de diferiti producatori de echipamente originale si de piese aftermarket.

Articole similare

Ad