Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

China a ratificat Conventia TIR a Natiunilor Unite …

… ceea ce reprezinta un pas important spre dezvoltarea coridoarelor economice internationalem, deschide noi posibilitati de transport, mai eficiente si mai rapide, si creeaza noi rute intre China si Europa, ceea ce ar putea chiar schimba regulile jocului din comertul international si ar reprezenta o contributie importanta adusa de viziunea chineza asupra noului Drum al Matasii. De aceea Christian Friis Bach, secretatul executiv al UNECE, a declarat ca „suntem nerabdatori sa colaboram mai strans cu China si cu toate celelalte parti contractante, pentru a se concretiza aceste oportunitati deosebite de comert, transport si crestere economica“.
 

Conventia intra in vigoare pe 5 ianuarie 2017, ceea ce inseamna ca se va ajunge la 70 de parti contractante pe cinci continente. Aplicarea sistemului TIR va permite Chinei sa exporte in tarile UE folosind o singura procedura simplificata de tranzit, si asta pentru toate tipurile de transport.
Mai mult de 1.200 de firme de transport rutier din aceasta tara expediaza in prezent marfurile dincolo de granite, realizand peste 700.000 de operatiuni de tranzit pe an.

Articole similare

Ad