Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Companii de top isi unesc fortele in Alianta Europeana Automotive-Telecom

In scopul de a facilita o dezvoltare mai rapida si mai armonioasa a conectivitatii si a condusului autonom, mai multe companii de top din cele doua industrii – automotive si telecom – au anuntat infiintarea primei Aliante Europene Automotive-Telecom.
Alianta include sase asociatii, printre care ACEA si ECTA, cat si 37 de companii, inclusiv operatori telecom, vanzatori, producatori de automobile, furnizori pentru vehicule comerciale si autoturisme. Principalul obiectiv al Aliantei Europene Automotive-Telecom este de a promova la scara larga condusul autonom si conectivitatea intre vehicule pe drumurile europene.
 

Primul pas concret in aceasta directie este dezvoltarea proiectului „Pre-Deployment“ care urmareste testarea a trei categorii majore, detaliile urmand a fi stabilite:
– Condusul autonom – poate include vehicule in pluton, parcare controlata de la distanta, harti high-definition si sofer pentru autostrada.
– Siguranta si eficienta a traficului – poate include optimizarea traficului pentru orase inteligente.
– Digitalizarea transportului si logisticii – poate include teledetectia si managementului datelor.
Aceste teste au rolul de a identifica si de a aborda atat problemele tehnologice, cat si cele de reglementare. Printre alte elemente importante, proiectul va aborda probleme legate de interoperabilitate, dar si cele legate de investitiile in infrastructura. In acelasi timp, proiectul pilot va ajuta la elaborarea modelelor de afaceri de baza pe care ambele sectoare pot incepe sa se dezvolte atunci cand investesc in aceste tehnologii. Detaliile proiectului „Pre-Deployment“ ar urma sa fie finalizate pana in decembrie 2016.

Articole similare

Ad