Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Pirelli investeste 200 milioane de euro in fabrica de la Slatina

Grupul Pirelli a anuntat, recent, investitii suplimentare de aproximativ 200 milioane de euro pana in anul 2021 la fabrica de anvelope din Slatina. Cand vor fi finalizate, aceste investitii vor creste capacitatea anuala de productie de la 10 milioane la 15 milioane de unitati. In plus vor fi create si 500 de noi locuri de munca.
Sarbatorind 10 ani de prezenta in Romania, Pirelli afirma ca prin noul plan de investitii, suma totala investita in tara noastra va fi de circa 740 milioane de euro. Potrivit grupului italian, suprafata fabricii va fi extinsa de la 210.000 mp la 260.000 mp.
 

Planul de dezvoltare implica, de asemenea, zona de productie de la Slatina dedicata sporturilor cu motor, care va include o unitate de productie pentru campionatul de Formula 1, urmand a functiona ca back-up pentru principala fabrica Pirelli destinata Formulei 1, din Izmit, Turcia.
„De-a lungul celor zece ani de prezenta in Romania, Pirelli nu a incetat sa se dezvolte. Acest lucru nu se datoreaza doar amplasarii strategice a fabricii din Slatina, care pentru Pirelli reprezinta un hub logistic si comercial de importanta majora pentru toata Europa de Est, ci si capacitatii de a atrage si de a sprijini investitiile internationale demonstrata de institutiile tarii, pentru care Italia este al doilea partener comercial si unul dintre cei mai importanti din punct de vedere al investitiilor", a spus Marco Tronchetti Provera, vicepresedintele executiv si CEO al grupului Pirelli.

Articole similare

Ad