Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Eco Performance Award si-a premiat castigatorii din 2016 la Hanovra

In cadrul unei ceremonii care a avut loc la Hanovra, la sfarsitul lui septembrie, juriul format din reprezentanti ai industriei a decis sa acorde premiul pentru sustenabilitate la categoria IMM companiei Ludwig Meyer GmbH & Co. KG pentru rolul sau inovator in mobilitatea electrica si pentru camioanele alimentate cu gaz natural comprimat (CNG) pe care le foloseste. Compania este specializata in transportul de alimente la temperaturi controlate, si este orientata spre transportul pe distante scurte si contracte de logistica si ca parte a unui proiect de referinta doua camioane electrice au livrat produse exclusiv clientilor Lidl si Rewe pentru mai mult de un an.
 

La categoria companii mari a fost recompensat Berliner Stadtreinigungsbetriebe, specializat in coletarie si curierat, in cazul caruia circa jumatate din vehicule sunt alimentate cu biogaz, ceea ce duce la o economie de 2,5 milioane de litri de motorina anual. In plus, vehiculele alimentate cu gaz sunt mult mai silentioase si nu genereaza particule fine, iar reziduurile rezultate din procesul de fermentatie sunt folosite ca fertilizator in agricultura. Compania utilizeaza biometan pentru a opera o unitate combinata si a genera electricitate si caldura, astfel ca per ansamblu emisiile de CO2 sunt reduse cu 9.000 t/an.
Iar ECO Honor Award a revenit Deutsche Post DHL pentru proiectul Streetscooter, o solutie inovatoare si sustenabila pentru o situatie specifica din afara domeniului logistic. Concret, Streetscooter are un rol important in lansarea conceptelor de aprovizionare fara emisii, iar juriul a fost impresionat de noul design al vehiculelor electrice low cost pregatite pentru productia de serie, precum si pentru abordarea inovatoare pentru dezvoltarea vehiculelor.
Eco Performance Award este un proiect independent care rasplateste calitatea si a fost oferit de DKV Euro Service si partenerii sai premium Knorr Bremse si PTV Group.
Companiile interesate pot depune aplicatiile pentru Eco Performance Award 2017 accesand www.eco-performance-award.com pana la 31 ianuarie 2017. Iar evenimentul de premiere va avea loc pe 8 mai 2017 la München.

Articole similare

Ad