Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

AIC semneaza cu Delamode un contract pe termen lung si construieste un depozit de 21.000 mp in Bucharest Industrial Park

AIC Industrial & Logistic Development va dezvolta in Bucharest Industrial Park, aflat la km 13 pe autostrada Bucurest-Pitesti, un spatiu de depozitare de clasa A, pe o suprafata de 21.000 mp, in cadrul cooperarii cu Vabeld Group, prin subsidiara din Romania – Varoed – ca investitor. Acesta ofera o infrastructura completa, gata sa acomodeze operatiuni logistice si industriale de ultima generatie, si va avea ca destinatie depozitarea si manipularea de marfuri generale si ADR.
 

Proiectul consta din doua cladiri: hala S1 este un depozit cu o suprafata totala de aproximativ 18.000 mp, cu lungime de 227 m si latime de 66,25 m, inaltime exterioara de 14 m si inaltime interioara de 11,5 m, si va dispune de 22 de unitati de andocare (rampe de incarcare/descarcare a marfurilor din camioane), iar a doua cladire reprezinta primul depozit cross dock construit in Romania, special si specific pentru activitatile Delamode, cu o suprafata totala de 3.459 mp si inaltime de 6 m.
Decizia de investitie a fost luata datorita cererii tot mai mari de transportul express de marfa – livrare de partide mici la timp (just in time) si precis din punct de vedere calitativ si cantitativ. Delamode a inchiriat deja, pe termen lung, 10.352,9 mp din viitorul proiect, si pe langa unitatea personalizata va utiliza, din hala S1, 6.000 mp de depozit, 360 mp de birouri si mici suprafete de spatii anexe. Iar Danor Ionescu, CEO Delamode Group, a declarat ca „prin construirea acestei platforme de xdock cu un design inovativ oferim o capacitate de 240 de paleti/ora, putand fi operate simultan 18 camioane de dimensiuni diferite. Durata de utilizare zilnica a acestei platforme este, in momentul de fata, de 15 ore/zi, la o capacitate de 75%. Conform estimarilor noastre, speram sa folosim la capacitate optima aceasta platforma in primele 6-9 luni de la inceputul operatiunilor. Partea de depozitare are capacitatea pe care am gandit-o inca de la inceput, de 12.000 de paleti, dorind sa raspundem cat mai bine cererii de pe piata, astfel incat sa le oferim clientilor servicii de calitate.”
In ceea ce priveste spatiul ramas disponibil, datorita stadiului foarte avansat al negocierilor pe care AIC le are cu alti potentiali clienti, „planuim sa inchiriem intreaga suprafata cu mult inainte de finalizarea constructiei, in martie 2017”, arata Stefano Albarosa, CEO AIC Industrial & Logistic Development.
Iar Didier Kerckhof, managing director al Vabeld Group, a aratat ca „suntem alaturi de companiile care au afaceri de top in industria imobiliara si care isi doresc sa se dezvolte. Sustinem cu bucurie proiecte de o inalta calitate, la nivelul a ce exista mai bun la acest moment in Europa, asa cum sunt cele realizate de AIC Industrial & Logistic Development, partenerul nostru unic din Romania.”
Mai multe despre noul proiect, dar si despre alte proiecte ale celor trei companii implicate, puteti citi in numarul din decembrie al revistei Logistica.

Articole similare

Ad