Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Piata est-europeana de remorci va continua sa creasca in 2017

Piata est-europeana de remorci va creste cu peste 6% la finalul acestui an si cu aproape 5% in 2017. Procentul pentru 2016 este considerabil mai mic decat se anticipase la inceputul anului, diferenta fiind atribuita evolutiilor din Turcia. Instabilitatea politica din regiune si criza care a avut loc la mijlocul anului au facut sa dispara din prognoza circa 10.000 de remorci, se arata intr-un raport emis de CLEAR International.
In 2015, Turcia a reprezentat principala piata de desfacere pentru remorci si semiremorci din Estul Europei, locul fiind luat anul acesta de Polonia, in timp ce Rusia ocupa a treia pozitie, din cauza recesiunii continue din aceasta tara.
 

Desi Turcia isi poate reveni rapid, raportul arata ca abia dupa 2020 Rusia ar putea reveni in top. Ucraina si Belarus vor urma acelasi tipar, in timp ce cresterea pietei pentru anul viitor va depinde in mare masura de revenirea pietelor din Rusia si Ucraina.
Prognoza economica pentru Europa de Est arata un PIB mai puternic si o crestere a investitiilor in 2017, ceea ce va duce la recuperarea nivelurilor de comert si la o cerere mai mare pentru transportul rutier. Cu toate acestea, o incetinire ciclica care va afecta intreaga regiune va duce la o scadere a cererii de remorci in 2018, inainte ca trendul sa redevina crescator. „Instabilitatea politica si conflictele militare au facut ca cererea pentru remorci in Europa de Est sa ramana in jurul aceluiasi nivel din 2011. Cu toate acestea, o incetinire ciclica care va afecta intreaga regiune, cel mai probabil in 2018, iar acest lucru va insemna ca abia in 2020 vom vedea o noua crestere a pietei“, a declarat Gary Beecroft, managing director of CLEAR.

Articole similare

Ad