Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Mercedes-Benz dezvaluie noul X-Class, primul pickup al marcii

Mercedes-Benz a dezvaluit, la Stockholm, in Suedia, noul Concept X-CLASS, „primul pickup premium“, dupa cum afirma producatorul din Stuttgart. Noul vehicul utilitar a fost prezentat in doua variante de design, in timp ce modelul de serie va fi lansat in a doua parte a anului viitor.
Producatorul a dezvaluit doua variante ale noului pick-up – Concept X-Class stylish explorer si Concept X-Class powerful adventurer.
 

Prima varianta are un design mai sportiv, cu un exterior white metallic si faruri care se extind in aripile laterale, in timp ce partea frontala reprezinta si ea o evolutie a formei distinctive pe care brandul german a implementat-o celorlalte SUV-uri ale sale. Interiorul complet din piele al lui X-Class stylish explorer este caracterizat printr-un contrast intre culori calde, nuante stylish, alaturi de materiale de buna calitate. Practic, lumea de culori si de materiale reprezinta filosofia de deisgn a Mercedes-Benz: sensual purity. Ornamentele realizate din stejar contrasteaza cu elementele lucioase din aluminiu, in acest fel lumea luxului modern este foarte bine nuantata.
Concept X-Class powerful adventurer se concentreaza mai mult pe caracteristicile clasice ale unui pickup. Exteriorul este vopsit intr-o nuanta de „lemonax metalic“ si denota duritate, anduranta si capabilitate off-road. Prin urmare, conceptul subliniaza faptul ca noul pickup va combina confortul si stilul specifice marcii germane cu virtutile de baza ale acestei categorii de vehicule. Ne referim aici la inaltimea de 1.90 metri, anvelopele de mari dimensiuni (35×11.50), garda la sol foarte mare si un design robust, dar in acelasi timp sportiv. Un troliu electric in bara din fata si un carlig de metal in spate sunt alte semne distinctive ale robustetii viitorului pick-up. Acest sentiment continua si la interior, care abunda in elemente de carbon mat, suprafete metalice si culori indraznete, asa cum este chiar nuanta care imbraca vehiculul la exterior – lemonax metalic – si care se regaseste din belsug pe plansa de bord si pe tapiterie. Varful de gama va fi propulsat de un motor diesel V6 in combinatie cu sistemul de tractiune integrala permanenta 4MATIC. Acest sistem combina un sistem electronic de tractiune cu doua diferentiale. In conditii extrem de drum, cele doua diferentiale(punte spate si cel intre axe) pot fi blocate. Vehiculul va putea fi astfel mai bine manevrat. Sarcina utila va fi mai mare de 1,1 tone, in timp ce capacitatea de remorcare va urca pana la 3,5 tone. In acelasi timp, confortul va fi dat de introducerea suspensiei spate, special construite cu osii late, o suspenie five-link cu arcuri elicoidale. Lansarea europeana a lui X-Class va avea loc in cea de-a doua parte a anului 2017, fiind pozitionat in segment la „un pret atractiv“. Vehiculul va fi realizat in cooperare cu Alianta Renault-Nissan, iar productia pentru pietele din Europa, Australia si Africa de Sud va fi realizata la fabrica Nissan din Barcelona incepand cu 2017, in timp ce fabrica Renault din Argentina se va ocupa de productia pentru America Latina, insa abia din 2018.

Articole similare

Ad