Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

P3 Logistic Parks vandut catre GIC, fondul suveran al statului Singapore

P3 Logistic Parks va fi achizitionat de GIC, fondul suveran al statului Singapore, de la TPG Real Estate si partenerul sau Ivanhoé Cambridge, dupa ce un acord definitiv a fost semnat in acest sens. Valoarea acordului se ridica la 2,4 miliarde de euro si reprezinta cea mai mare tranzactie de real estate din acest an din Europa.
Tranzactia face obiectul aprobarilor organismelor de reglementare si se asteapta sa fie incheiata pana la sfarsitul anului 2016, anunta compania dezvoltatorul de spatii logistice si industriale.
 

TPG Real Estate si Ivanhoé Cambridge au achizitionat P3 in 2013. Grupul s-a dezvoltat de atunci intr-una dintre cele mai mari platforme pan-europene integrate de logistica, cu un portofoliu de 3,3 milioane de metri patrati. In ultimii trei ani P3 a finalizat o serie de achizitii pe piete europene cheie, crescandu-si cu mai mult de doua ori portofoliul de proprietati, care acum include 163 de depozite de cea mai buna calitate plasate in 62 de locatii in 9 tari. In aceeasi perioada P3 si-a marit de trei ori portofoliul de clienti, confirmand cererea puternica si in crestere pentru spatii logistice premium.
P3 a incheiat de curand procesul unei refinantari pe termen lung in valoare de 1,4 miliarde de euro cu un grup de institutii financiare internationale de prestigiu, asigurand afacerii o mai mare flexibilitate in vederea sustinerii strategiei sale de dezvoltare.
Cu ajutorul noului sau actionar, P3 este bine pozitionat pentru a intra intr-o noua faza de dezvoltare avand un portofoliu de terenuri cu avize de urbanism care permit dezvoltarea a peste 1,4 milioane de metri patrati de spatii logistice. In prezent sunt in faza de constructie 11 santiere cu un total de 300.000 de metri patrati de spatii logistice si care sunt programate pentru a fi livrate pana la finalul acestui an.

Articole similare

Ad