Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Romanii vor cheltui pentru cadourile de Craciun cat belgienii si de doua ori mai mult decat croatii

Potrivit unui studiu realizat la nivel european de DPDgroup, romanii intentioneaza sa cumpere online cadourile de Craciun pentru cei dragi. Dintre cele 21 detari analizate, Romania se afla la jumatatea clasamentului, cu o suma medie de 190 de euro pe care vor sa o cheltuiasca online pe cadourile de Craciun. Tara noastra devanseaza, astfel, state cu economii mai puternice si e-commerce mult mai dezvoltat, precum Olanda, Polonia, Portugalia sau Ungaria.
 

„Sondajul reflecta clar apetitul dezvoltat al romanilor pentru cumparaturile online. 93% dintre respondenti spun ca vor achizitona online cadouri pentru cei dragi. Cifrele sunt peste asteptari, avand in vedere ca doar 37% dintre cei chestionati se declara cumparatori online fideli. In schimb, in Olanda,tara cu cei mai multi e-shop-eri fideli, doar jumatate vor sa achizitioneze daruri de Sarbatori din e-commerce”, declara Lucian Aldescu, CEO DPD Romania.
Romania se afla pe primul loc in clasament si dupa diferenta de buget fata de anul trecut. Potrivit sondajului, 43% dintre respondenti vor aloca anul acesta sume mai mari pentru cadouri. Romanii sunt urmati in top de lituanieni, iar la polul opus se afla Germania,tara in care doar 14% dintre internauti vor aloca bugete mai mari pentru surprizele de sub brad.
Produsele pe care vor sa le puna romanii sub brad sunt, cu precadere, cele de infrumusetare si de ingrijire corporala, preferate de 55% dintre respondenti. La polul opus se afla pantofii, jocurile video, articolele sportive si electrocasnicele, care reprezinta o optiune de cadou pentru mai putin de 20% dintre cei intervievati.
Doar lituanienii mai considera produsele de infrumusetare, in proportie de 52%, prima varianta de cadou pentru cei dragi. In schimb, cartile sunt pe primul loc in lista de daruri de Sarbatori pentru cehi, unguri, austrieci, belgieni, nemti, italieni, portughezi sau elvetieni. Pe de alta parte, jucariile ocupa prima pozitie in topul preferintelor pentru croati, polonezi, sloveni, estoni, francezi, letoni, olandezi si spanioli.

Articole similare

Ad