Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Studiul ManpowerGroup: Aproximativ 16% dintre angajatorii din transporturi, depozitare si comunicatii anticipeaza cresteri ale numarului de angajati in 2017

Angajatorii din Romania raporteaza cele mai puternice intentii de angajare din ultimii opt ani, arata Studiul ManpowerGroup privind Perspectivele Angajarii de Forta de Munca. Cei aflati in cautarea unui loc de munca se pot astepta la o piata a muncii linistita in urmatoarele trei luni, conform angajatorilor din Transport, depozitare si comunicatii, care raporteaza o Previziune Neta de Angajare de +1%.
Perspectiva este cu 5 puncte procentuale mai slaba decat in trimestrul anterior si slabeste cu 2 puncte procentuale fata de primul trimestru al anului 2016, arata studiul.
 

Astfel, aproximativ 16% dintre angajatorii din domeniul Transport, depozitare si comunicatii anticipeaza cresteri ale numarului de angajati, la egalitate cu cei care preconizeaza reduceri de personal, in timp ce media nationala este de 19% in privinta intentiilor de angajare in perioada ianuarie-martie 2017, reduceri ale numarului de salariati anticipand doar 13% dintre angajatori. „Angajatorii au continuat sa fie optimisti vreme de mai multe trimestre consecutiv, raportand Previziuni Nete de Angajare din doua cifre in ultimele sase trimestre, ceea ce denota o piata a muncii alerta, de un dinamism sustinut. Perspectivele de angajare pentru primul trimestru din 2017 sunt cele mai puternice din istoria studiului in Romania, ceea ce inseamna mai multe oportunitati pentru cei aflati in cautarea unui loc de munca, dar indica, deopotriva, o intensificare a competitiei pentru angajati, pe o piata care este deja una dintre cele mai afectate de deficitul de talente. Este posibil sa vedem o multiplicare a initiativelor de formare a competentelor personalului existent si o mobilitate interna sporita a potentialilor angajati, pe masura ce angajatorii incearca sa gaseasca un echilibru intre planurile lor ambitioase privind forta de munca si disponibilitatea scazuta a acesteia“, spune Corina-Bianca Gonteanu, Director Strategic de Marketing pentru Europa in cadrul ManpowerGroup.
Este de asteptat ca in intervalul ianuarie – martie 2017 numarul total de angajati sa creasca in opt dintre cele 10 sectoare de activitate analizate si in sapte din cele opt regiuni aletarii. Angajatorii din sectorul Industrie prelucratoare formuleaza si de aceasta data cea mai puternica prognoza din toate cele raportate la nivel de sector, Previziunea Neta de Angajare de +33% consolidandu-se cu 1 punct procentual comparativ cu trimestrul IV/2014 si cu 13 puncte procentuale comparativ cu trim. I/2016, cea mai semnificativa imbunatatire de la an la an raportata in aceasta editie a studiului. Pe de alta parte, intentiile de angajare in sectorul Industrie extractiva slabesc considerabil, atat comparativ cu anul anterior, cat si comparativ cu trim. IV/2016, angajatorii raportand un declin de 10, respectiv 7 puncte procentuale. Previziunea Neta de Angajare din acest sector este de -1%, cea mai slaba raportata din trim. II/2012 pana in prezent. Perspectivele de angajare din trim. I/2017 sunt optimiste indiferent de dimensiunea organizatiei.

Articole similare

Ad