Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Mecanicul Anului este un oradean!

Cel mai bun mecanic din Romania este un oradean in varsta de 43 de ani. Francisc Kasziba a reusit sa surclaseze alti 1.500 colegi de breasla si sa devina astfel castigatorul suprem al concursului „Mecanicul Anului“. Barbatul a plecat acasa cu un Citroen C1, premiul sectiunii diagnoza, pe care l-a reparat in fata unei asistente formate din colegi de breasla si experti in mai putin de 30 de minute.
Competitia organizata de AD Auto Total, la care revista Tranzit a fost partener media, s-a desfaturat pe etape timp de aproape 2 luni. Finala concursului, desfasurata sambata, 10 decembrie, la Bucuresti, a fost un adevarat tur de forta: doua autovehicule identice pe scena, cu aceeasi defectiune, pe care ultimii doi participanti ramasi in cursa au trebuit s-o repare intr-un timp record.
 

A fost o cursa contra cronometru si contra propriilor limite: Francisc Kasziba a reusit sa porneasca primul motorul si sa castige titlul de Mecanicul Anului si marele premiu. „Un mecanic bun trebuie sa fie in primul rand foarte bine informat, atent si perspicace“, a marturisit Francisc la finalul competitiei. „Noi de sase ani de zile, an de an, ne specializam permanent la cursurile Scolii de Mecanici AD Auto Total, si vreau sa-i multumesc pe aceasta cale trainerului nostru, Adrian Gidali, un om extraordinar, de la care am invatat extraordinar de multe, echipei sale, si organizatorilor ca mi-au dat aceasta sansa“, a mai spus oradeanul. Iubirea fata de mecanica a familiei sale se intoarce in timp pana la perioada interbelica, unde, posesor de tractor Hoffer, mai apoi Fordson, bunicul Sandor Kasziba a trebuit sa se familiarizeze cu intretinerea acestor masinarii. Timpul a trecut, comunismul a inflorit, colectivizarea le-a confiscat tractoarele, dar dragostea fata de mecanica a ramas. Exersand pe modelele binecunoscute ale fostului regim (Volga, Pobeda, Warsawa, mai apoi Moskvics, Skoda, Lada, Renault si renumita Dacie), mecanicii familiei au acumulat experienta, fara de care nu puteau face fata invaziei de autoturisme din perioada post-decembrista si actuala. In anul 2000 apare service-ul familiei, inspirat de numele celei de-a doua generatii, tatal Ferencz Kasziba. In prezent, intreaga familie Kasziba se ocupa de afacere. Sotia lui Francisc are in grija sarcinile administrative, iar fiul, acum in varsta de 14 ani, mai mestereste din cand in cand in atelier si parintii spera sa mosteneasca pasiunea.
In cei sase ani de cand se organizeaza, peste 6.000 de mecanici din toata tara si-au pus la bataie cunostintele in diferitele sectiuni de concurs ale competitiei „Mecanicul Anului“. Pe langa Francisc Kasziba care a castigat marele premiu, anul acesta pe podium au mai urcat Ciprian Petrica Bejan, castigatorul sectiunii Mecanica Auto (2.000 EUR), in timp ce Moldoservice Bicaz a fost desemnat Service-ul Anului (vouchere de vacanta de 333 EURO pentru fiecare dintre cei trei membri ai echipei).

Articole similare

Ad