Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Samskip si Rail Cargo Group isi unesc retelele intermodale de transport pentru a lega Romania si Suedia

Samskip si Rail Cargo Group au anuntat ca vor uni propriile retele intermodale de transport prin intermediul unei conexiuni feroviare intre Curtici, Romania, si centrele logistice importante din Suedia.
Incepand cu 1 ianuarie 2017, odata cu lansarea serviciilor feroviare directe, care leaga Romania si Suedia, se va deschide un nou capitol in parteneriatul dintre cele doua grupuri, anunta compania. Noul serviciu va uni cele doua rute deja existente si operationale pentru a forma prima conexiune feroviara unita intre Europa de Este si Scandinavia, avand avantajul hub-ului pe care Samskip il are in Duisburg, Germania.
 

Aflat in vestul Romaniei, Curtici este o jonctiune majora in reteaua feroviara Central Europeana care ajunge pana la Bucuresti.
Noul serviciu multimodal de marfa va oferi timpi de tranzit competitivi in comparatie cu transportul rutier, permitandu-le companiilor sa transporte marfa de la Curtici la Stockholm, in patru pana la cinci zile lucratoare. Serviciile de transport feroviar de marfa din Romania s-au dezvoltat considerabil in ultimii ani, cu investitii ce includ o noua legatura internationala cu Bulgaria peste Dunare, ca parte a Coridorului IV Pan-european, precum si reconstructia liniei care leaga Portul Constanta cu Bucuresti. Curtici „este o poarta de acces vitala pentru Europa de Vest“, se mai arata in comunicat.

Articole similare

Ad