Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Ekol investeste in Portul Trieste

Ekol Logistics a achizitionat 65% din compania Europa Multipurpose Terminals (EMT), operatorul portului Trieste, din Italia, folosit de Ekol pentru a-si desfasura serviciile RO-RO si pe cele intermodale. Achizitia este menita sa sustina un alt proiect de anvergura al Ekol si anume construirea celui mai modern terminal Ro-Ro din regiunea Yalova, Turcia.
Ekol se focuseaza pe a dezvolta proiecte ecologice si sustenabile, iar investitiile facute, indeosebi in ultimul an, sunt o dovada in acest sens.
 

Pe 6 Decembrie, grupul a achizitionat pachetul majoritar al Europa Multipurpose Terminals, care coordoneaza cel de-al saselea port in Trieste. Pasul urmator este acela de a inaugura, la inceputul lui 2017, terminalul Ro-Ro care este construit in Yalova. Prin investitiile pe care Ekol le va face in Portul Trieste, doua operatiuni Ro-Ro separate vor putea fi desfasurate simultan, iar cresterea capacitatii de incarcare a trenurilor va duce la cresterea frecventei serviciilor de transport tur-retur, ajungand la un numar de 10 transporturi pe zi. Momentan, portul este folosit pentru navele Ro-Ro turcesti si grecesti, dar, in urmatorii ani,tari precum Israel si Egipt isi vor putea desfasura, de asemenea, activitati de transport prin portul Trieste. Capacitatea anuala a navelor Ro-Ro este de 110 000 de unitati si se asteapta sa se ajunga la un numar de 140 000 de unitati in anul 2017. De asemenea, va creste si numarul unitatilor anuale incarcate pe trenuri, de la 70.000 la 100.000.
„Portul Trieste este localizat strategic si va detine, pentru noi, un rol esential in oferirea de solutii de transport intermodal, furnizand astfel clientilor Ekol servicii de top intr-o maniera sustenabila, eficienta si cu costuri reduse. Ne-am consolidat pozitia in aceasta regiune prin achizitionarea pachetului majoritar de actiuni al Europa Multipurpose Terminals, compania cu care am colaborat pana in prezent. Dincolo de investitiile financiare, ne bazam pe o echipa de oameni profesionisti si bine pregatiti in operatiuni portuare. Sunt increzator ca toata experienta castigata ne va fi de mare folos si in desfasurarea operatiunilor in noul terminal Yalova Ro-Ro, pe care il vom inaugura la inceputul anului viitor“, a spus Ahmet Musul, Chairman Ekol Logistics si Yalova Ro-Ro Terminal.

Articole similare

Ad