Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Studiul „Zero decese in accidente rutiere“ castiga premiul International Road Safety

Studiul „Zero Road Deaths and Serious Injuries“, care propune o noua abordare in ceea ce priveste siguranta traficului, a castigat Premiul Special 2017 in cadrul galei International Road Safety Awards.
Studiul a fost realizat de un grup de 30 experti internationali din 24 de tari, care au fost convocati in cadrul Formului International de Transport de la OECD si revizuieste experientele tarilor care si-au propus ca obiectiv eliminarea accidentelor rutiere fatale. Acest studiu „Vision Zero“ nu este o utopie, ci demonstrabil realistic, sustin specialistii.
 

Ei aduc mai multe argumente in acest sens:
– 88 orase europene cu o populatie de peste 100.000 de locuitori nu au avut nici un accident rutier grav (cu persoane decedate) in decursul unui an;
– 16 orase europene cu peste 50.000 de locuitori nu au avut nici un accident rutier mortal timp de cinci ani consecutiv (9 in Marea Britanie, 6 in Germania si 1 in Norvegia);
– Nici un copil nu murit in accidentele de bicicleta in Suedia in 2008.

Potrivit ONU, in fiecare an in trafic sunt ucisi 1.25 milioane de oameni, accidentele rutiere fiind cauza principala de deces pentru tineri (varsta intre 15 si 29 ani).

Articole similare

Ad