Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

A doua victorie pentru Martin Van Den Brink la Dakar 2017. Dimitry Sotnikov trece pe primul loc in clasamentul general.

Etapa a opta a raliului Dakar, de la Uyuni la Salta, a masurat 892 km, din care 492 km de cursa cronometrata, si s-a ajuns la altitudini de 4.000 m, marcandu-se in acelasi timp parasirea Boliviei pentru editia din acest an si intrarea in Argentina. Ca si in etapele anterioare, a doua parte a maratonului a fost redusa pentru camioane, tot din motive de vreme, in loc de 490 km ele trebuind sa parcurga doar 174 km. Deci este deja clar ca Dakar 2017 va ramane in istorie mai ales pentru conditile meteo.
 

Victoria i-a revenit, pentru a doua oara in 2017, lui Martin Van Den Brink (Renault Trucks), la doar 17 secunde de Villagra si la 42 de secunde de Nikolaev. Dintre fruntasii clasamentului general dupa sapte etape, De Rooy a ajuns la 7.13 de pilotul Renault, iar Sotnikov, la 2.42, iar acesta din urma a preluat sefia clasamentului general, dar lupta ramane foarte stransa: Nikolaev il urmeaza la 1.46, De Rooy, la 2.20, si Villagra la 29.06. Pe de alta parte, celelalte doua echipaje Kamaz, conduse de Shibalov si Mardeev, au ajuns la peste o ora si 50 de minute de lider si, intr-un clasament atat de strans, asta i-a aruncat pe locurile al 12-lea, respectiv al 10-lea la general.
Etapa a noua, de la Salta la Chilecito, urma sa masoare 977 km, din care circa jumatate cursa speciala, si navigatorii urmau sa aiba rolul cel mai important din echipaj, iar rezultatele puteau inclina balanta decisiv in clasamentul general. Dar caravana Dakar a trebuit rerutata pe un traseu alternativ prin San Antonio de los Cobres, adica o speciala cu circa 200 km mai lunga, ceea ce i-a impiedicat pe competitori sa ajunga la bivuacul din Salta la timp pentru a lua startul. In plus, vehiculele mari nu puteau merge pe acest drum, asa ca ziua de azi va fi folosita pentru a regrupa raliul in Chilecito si cursa va continua cu etapa a zecea, de la Chilecito la San Juan, de 751 km.

Articole similare

Ad