Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Televiziunile vestice continua ponegrirea industriei romanesti de transport

Dupa seria de acuzatii aduse transportatorilor romani privind utilizarea de emulatoare de AdBlue prezentate in filmul difuzat de ZDF si preluat si de o televiziune din Elvetia saptamana aceasta, ZDF loveste din nou, prezentand un film despre DHL si modul in care face profituri folosind resursa umana.
In ultima parte a filmului sunt prezentate relatiile comerciale ale DHL cu firmele est-europene de transport, despre care se mentioneaza ca exploateaza soferii, care dorm in cabina camionului mai multe week-end-uri pe luna parcand in benzinariile publice, isi gatesc in parcare etc.
 

In acest sens au fost intervievati soferi ai Aquila pentru a demonstra modul de salarizare a acestora.
Venit in Bucuresti pentru a intervieva Aquila si a consulta un contract de munca al unui sofer de la Aquila, realizatorul filmului s-a gandit, la fel ca in cazul filmului despre emulatoare, la un siretlic: si-a inchiriat o sala de intalniri intr-o cladire de birouri, unde, chipurile are sediul o firma de expeditii din Germania, care a dat un anunt de cautare de parteneri de transport dupa cum ne-au declarat unele persoane care au fost la discutii cu falsii antreprenori germani.
Cei care au participat la discutii au fost filmati cu o camera ascunsa sub birou, fiind chestionati despre modul de retribuire a soferilor – cat pe salariu, cat pe diurna – cate zile de lucru, daca se respecta MiLoG sau nu etc.

Puteti vizualiza filmul pe site-ul ZDF la linkul https://www.zdf.de/dokumentation/zdfzoom/zdfzoom-deutsche-post-am-limit-100.html


Articole similare

Ad