Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Globalworth achizitioneaza depozitul de piese de schimb pentru Dacia, intr-o tranzactie de 42,5 mil. Euro

Globalworth, compania de investitii imobiliare fondata de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, a cumparat depozitul care asigura distributia de piese de schimb pentru Dacia, in apropiere de Pitesti, detinut de compania Elgan, a anuntat, miercuri, compania Colliers International, cea care a consiliat vanzatorul. Tranzactia s-a ridicat la 42,5 milioane de euro.
 „Vanzarea depozitului Dacia dezvoltat de Grupul Elgan, catre Globalworth, reprezinta o tranzactie importanta pentru piata de investitii din Romania, urmand la scurt timp dupa intrarea fondului suveran GIC pe piata locala prin achizitionarea platformei P3, si subliniaza interesul pentru acest tip de produs.
 

De asemenea, prin aceasta achizitie, Globalworth isi extinde portofoliul de centre de depozitare si logistice in Romania, dupa achizitia parcului TAP in Timisoara. Nu in ultimul rand, pentru Grupul Elgan este primul exit semnificativ in Romania, acesta uitandu-se la noi dezvoltari”, a declarat Robert Miklo, Director Asociat in cadrul departamentului de investitii al Colliers International. Depozitul este amplasat in comuna Oarja, la 28 de kilometri de uzina Dacia de la Mioveni, in apropierea autostrazii Bucuresti-Pitesti, si are o suprafata inchiriabila de 68.000 mp si un teren disponibil pentru constructia a inca 40.000 mp. Unitatea asigura distributia de piese de schimb pentru Dacia, Renault si Nissan in Romania si 33 alteletari. Pe langa acest depozit, Grupul Elgan a mai dezvoltat mai multe proiecte imobiliare similare, printre care Auchan Logistics (38.000 mp in Ungaria), Volvo Trucks Factory & Logistics (19.300 mp in Franta), Renault-Nissan Logistics (19.500 mp in Ungaria), Bogáncs Estates Office & Logistics (57.000 mp in Ungaria) si DHL Express HQOffice & Logistics (14.500 mp in Ungaria). Vanzarea depozitului Dacia Pitesti reprezinta cea de-a doua mare tranzactie intermediata de Colliers pe piata de industrial in ultimii trei ani, dupa ce in 2015 compania a consiliat achizitia Europolis Logistic Park, pentru suma de 120 de milioane de euro.

Articole similare

Ad