Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Scanner, solutia WebEye pentru a inlesni procesele financiare din sectorul logistic

Compania WebEye a lansat solutia Scanner, care face posibila transmiterea in timp real a documentelor de insotire a marfii si a altor documente specifice activitatii de transport pentru a reduce astfel timpul de procesare a tranzactiilor financiare. Momentan, aplicatia este dezvoltata pentru sistemul Android.
Transmiterea rapida si sigura a documentelor este o provocare constanta pentru operatorii din domeniul transportului de marfa. Eficienta activitatii depinde de transferul optim al documentelor de calatorie CMR (documentele de transport aprobate prin Conventia privind Contractul International pentru transportul rutier al marfurilor).
 

Acest lucru este esential pentru a asigura livrarea documentelor de insotire conform termenilor contractuali. Odata confirmata primirea documentelor de catre cealalta parte, companiile transportatoare pot initia actiunea financiara a tranzactiei. In cazul transporturilor de marfa internationale, actiunea de returnare si procesare a documentelor pe suport de hartie poate dura zile sau chiar saptamani, ceea ce poate genera intarzieri majore in obtinerea, de catre compania logistica, a platii aferente. Noua aplicatie asigura transmiterea unei copii a documentelor CMR, ceea ce are ca efect imbunatatirea eficientei financiare a activitatii de transport.
 „Prin dezvoltarea WebEye Scanner am cautat o solutie la problemele de gestionare a documentelor CMR aferente transporturilor, care sunt atat de familiare companiilor din domeniul logisticii. Aplicatia le va permite firmelor din zona logisticii sa fie platite pentru serviciile lor cu zile si chiar saptamani mai devreme decat pana acum, ceea ce va contribui la stabilitatea financiara a acestora”, a spus Levente Gall, directorul general al WebEye Romania.
Autenticitatea documentelor este asigurata de un program informatic care „stampileaza” pe documente informatii privind locatia si ora livrarii, informatii care sunt transmise sistemului WebEye. Ca urmare, la cateva minute dupa ce bunurile sunt livrate, transportatorul poate face, la sediul sau, procesarea documentelor insotitoare transportului. Pasul urmator este descarcarea documentelor electronice si sortarea acestora. „Un alt beneficiu al solutiei Scanner este acela ca firmele pot vizualiza intr-o singura platforma toate datele oferite de solutiile logistice WebEye, astfel ca toate informatiile privind fiecare livrare in parte – de la date despre ruta de transport la timpii de livrare, consum de combustibil si documente insotitoare – pot fi accesate rapid.“

Articole similare

Ad