Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

W.A.G. obtine licenta pentru furnizarea serviciului european de taxare rutiera electronica

W.A.G. payment solutions, cunoscuta si sub denumirea de Eurowag (EW), primit de la Ministerul Transporturilor din Cehia autorizatia pentru furnizarea serviciului european de taxare rutiera electronica (EETS) in Europa. Compania este astfel prima entitate din toata Europa Centrala si de Est, care a obtinut aceasta autorizatie.
Pana in prezent, autorizatia pentru furnizarea serviciului de taxare rutiera electronica in cadrul EETS a fost obtinuta numai de cinci societati din toate tarile membre ale Uniunii Europene.
 

W.A.G. este a sasea companie din Europa, care a obtinut licenta reglementata de Directiva Europeana 2004/52/CE si de Decizia Comisiei Europene 2009/750/ES cu privire la sistemul european de taxare rutiera electronica. In viitor, licenta va permite W.A.G. sa furnizeze transportatorilor plata taxei de drum in toate tarile implicate in EETS folosind o singura unitate de bord. „Sistemul actual, pentru care un sofer de camion care transporta marfuri in toata Europa trebuie sa fie echipat cu mai multe unitati de bord, este semnificativ mai inconfortabil. De asemenea, sarcina administrativa privind inregistrarea si exploatarea autovehiculelor in cadrul diferitelor sisteme de taxare rutiera electronica este inutil de mare. Multumita obtinerii licentei, putem incepe sa abordam operatorii individuali ai sistemelor de taxare rutiera electronica din UE, care sunt pregatiti pentru implementarea serviciului european de taxare rutiera electronica”, a mentionat Martin Vohánka, fondatorul si directorul general al W.A.G. payment solutions. Serviciul european de taxare rutiera electronica (EETS) este initiativa Uniunii Europene, cu scopul de a simplifica plata taxei de drum pentru transportatorii din UE. EETS are rolul de a rezolva problema actuala, in care transportatorii trebuie sa inregistreze autovehiculul in fiecare sistem de taxare rutiera electronica din Europa separat, iar in autovehicul trebuie sa aiba mai multe unitati de bord. Scopul EETS este o singura unitate de bord care sa fie acceptata de operatorii sistemelor de taxare rutiera electronica din toate tarile UE. Transportatorii vor achizitiona aceasta unitate de la furnizorul EETS si nu de la operatorii sistemelor de taxare rutiera electronica, asa cum se procedeaza in prezent in majoritatea tarilor.

Articole similare

Ad