Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Scania lanseaza platforma digitala Scania One, pentru servicii conexe dedicate flotelor si soferilor

Aceasta este cu atat mai utila cu cat in prezent in lume exista un sfert de milion de vehicule Scania conectate, carora ea le ofera acces mai usor la servicii ce imbunatatesc eficienta si simplifica indeplinirea sarcinilor de transport. Platforma nu se adreseaza doar serviciilor Scania prezente si celor ce vor fi lansate ulterior, ci si unora externe, continute de tableta Android.
Scania One se bazeaza pe softul gigantului in tehnologia comunicatiilor Ericsson si presupune folosirea unei tablete speciale, de pe care soferii pot accesa toate aplicatiile pentru care a optat firma de transport, intrucat alegerea acestora este la altitudinea fiecarui client in parte.
 

Platforma implica sistemul de monitorizare Scania Fleet Management (SFM), care ofera proprietarilor de flote o viziune de ansamblu asupra echipamentelor si soferilor si pune la dispozitie informatii detaliate despre performanta in exploatare, cu accent pe factorii importanti care afecteaza direct costurile (consumul de carburant si uzura) si este si un instrument de planificare, furnizand date despre pozitia camionului si serviciile de care e nevoie. Iar aplicatiile Fleet Performance ofera o versiune restransa a SFM, punand la dispozitie doar informatiile cele mai pertinente.
In plus, Scania One mai ofera servicii de verificare digitala a starii tehnice a camionului inainte de plecarea in cursa (si informatiile oferite de acestea se inregistreaza si constituie baza pentru planificarea interventiilor in service), Scania Assistance (permite soferilor sa se conecteze digital cu serviciul de asistenta al producatorului si transmit pozitia masinii, pentru ca atelierul mobil sa intervina cat mai rapid si sa remedieze problemele) si Guide me (ghideaza soferii prin intermediul unui instrument interactiv ce foloseste realitatea augmentata pentru a le oferi informatii de baza; cu ajutorul camerei mobile, simbolurile de pe bord pot fi scanare pentru a furniza date sub forma de text sau video). Iar in timp la acestea se vor adauga noi servicii pe care le va dezvolta Scania.
Platforma este compatibila cu cea bazata pe cloud de la Volkswagen Truck & Bus, care servestte ca baza pentru RIO si deschide oportunitati de a oferi servicii suplimentare si un ecosistem extins.

Articole similare

Ad