Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Sistemul EXAMATION al Bridgestone, votat „Inovatia anului in Constructia de Anvelope 2017”

Un juriu independent format din 27 de experti de top din industria anvelopelor a votat noul sistem EXAMATION de constructie a anvelopelor Bridgestone „Inovatia anului in Constructia de Anvelope”, in cadrul celei de-a 27-a editie a Premiilor Internationale pentru Inovatie si Excelenta in Domeniul Tehnologiei Anvelopelor.
Anuntul a fost facut la o ceremonie de gala, in timpul Expozitiei Tehnologia Anvelopelor din Hanover, Germania, pe 15 februarie, unde Emilio Tiberio, seful departamentului C&D Bridgestone EMEA, a primit premiul in numele Bridgestone Corporation.
 

„Suntem foarte mandri ca sistemul EXAMATION de asamblare a anvelopelor a fost distins cu acest premiu prestigios. Credem ca aplicarea tehnologiei informatiei si a inteligentei artificiale pe care le detinem asupra sistemului de productie va crea beneficii mari si ne va ajuta sa ne indeplinim angajamentul de a fi in slujba societatii prin servicii de calitate”.
Juratii au aplaudat realizarea Bridgestone in utilizarea inteligentei artificiale intr-o fabrica de anvelope. Prima aplicare a tehnologiei in 2016 la fabrica din Hikone, Japonia, s-a dovedit o reusita, astfel incat s-a decis implementarea EXAMATION la scara mai larga. Ulterior, sistemul a fost introdus in farica Tatabanya din Ungaria si in noua fabrica din Rusia.
„In Japonia, o generatie de ingineri cu o inalta calificare a atins varsta de pensionare. Transferul complet de cunostinte, de la profesionisti la tineri colegi, poate fi dificil. Sistemul propus de Bridgestone este un substitut al acestor indemanari, prevenind erorile umane si imbunatatind eficienta si calitatea productiei. Masoara nu mai putin de 480 de puncte de calitate prin senzori si efectueaza control automat in timp real prin inteligenta artificiala, astfel incat o anvelopa poate fi asamblata in conditii optime. Este de asteptat ca acest tip de tehnologie inteligenta sa devina un sistem de referinta in toate industriile de productie.”, a declarat Shunichi Yamazaki, Presedinte al Institutului de Cercetare pentru Vehicule Inteligente din Japonia si membru al juriului.
Este a sasea oara cand Bridgestone castiga un premiu pentru Tehnologia Anvelopelor de la debutul evenimentului in 2008. In anul de inaugurare si in 2016, Bridgestone a castigat premiul Producatorul de Anvelope al Anului, urmat de premiul in Tehnologie pentru tehnologia CAIS in 2012 si tehologia „ologic” pentru reducerea rezistentei de rulare in 2013, dar si premiul pentru Realizarea de mediu a Anului in 2013 pentru noul Centru Tehnic American din SUA.

Articole similare

Ad