Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Chinezii doresc sa investeasca 300 de milioane de euro in Bulgaria

Producatorul chinez de material rulant China Railway Rolling Stock Corporation (CRRC) a propus o investitie de 300 de milioane de euro in cadrul unui proiect de parteneriat strategic cu compania feroviara bulgara BDZ, conform Ministerului Transporturilor din Bulgaria. Din aceasta suma, 130 de milioane de euro ar urma sa fie folositi pentru refinantarea datoriei BDZ, iar restul de 170 de milioane de euro, pentru achizitia de automotoare electrice si diesel noi.
 

Propunerea de investitie a CRRC include si livrarea de material rulant nou, care sa raspunda celor mai urgente nevoi ale BDZ. In plus, chinezii promit sa investeasca intr-o fabrica noua pentru asamblarea automotoarelor electrice si diesel. Noua fabrica va fi construita pe proprietatea BDZ.
Urmatorul pas in dezvoltarea unui parteneriat strategic va fi infiintarea unui joint venture cu reprezentanti ai BDZ, CRRC, Ministerului de Transporturi din Bulgaria si institutiilor financiare chineze. Comitetul va decide detaliile privind implementarea propunerii de investitii.

Articole similare

Ad