Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Un sofer roman de camion a murit intr-un accident pe A1 din Germania

Pe autostrada A1 din Germania – unde circulatia este blocata adesea – in apropiere de Burscheid, a avut loc un accident care a dus la moartea unui sofer ce conducea un camion inmatriculat in Romania. Pe la 5 dupa amiaza, acesta mergea in directia Köln, cand a intrat intr-un camion ce stationa, iar forta impactului a facut sa fie strivit de un Mercedes-Benz Sprinter care astepta in coloana. Echipele de salvare din cadrul brigazii de pompieri nu au mai putut decat sa scoata ranitul din cabina deformata puternic, nu sa-i si salveze viata.
In urma acestui accident, pe sensul de mers spre Köln a ajuns sa se circule din nou pe o singura banda, deoarece indepartarea vehiculelor implicate a durat ore in sir.
 

Numarul accidentelor rutiere consemnate de politia din Köln este nelinistitor de mare, iar in ultimul an chiar a crescut enorm de mult in oras si pe toate drumurile de acces spre Podul Leverkusen.
In 2016 s-a inregistrat in zona un numar record de accidente, 6.050, fata de 5.343 in 2015. Pentru toate categoriile de vehicule numarul persoanelor accidentate a crescut cu 148 (11,2%), iar numarul persoanelor ucise, cu 11, pana la 22 de morti, printre care si doi soferi de camion. 454 de accidente s-au produs din cauza aglomeratiei in trafic (cu 40 mai multe decat in 2015) si sase persoane au murit.
Aceste cifre reprezinta un varf dupa 2007, doua dintre cauzele importante fiind aglomeratia prea mare si viteza ridicata a tuturor participantilor la trafic, dar si faptul ca soferii sunt tot mai distrasi la volan, mai ales de catre telefoanele smart.
Statisticile politiei mai arata ca numarul accidentelor provocate de camioane a crescut cu 127 (4,3%), pana la 3.055, aici fiind incluse de fapt toate vehiculele comerciale, de la cele usoare la cele de 40 t. Unul dintre motivele pentru aceasta crestere a numarului de accidente in panta usoara de la intrarea in Leverkusen este blocarea completa a podului din acest oras, noua constructie nefiind inca aprobata. Iar politia autostrazii din Köln, cu toate luminile suplimentare si semnele mari de avertizare, pare depasita de situatie si spera sa creasca gradul de constientizare a tuturor participantilor la trafic in legatura cu responsabilitatea care le revine, fata de ei si fata de toate persoanele ce folosesc reteaua de drumuri.

Mai multe informatii cu privire la traversarea podului din Köln se pot obtine aici.

Articole similare

Ad