Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Agricultura a primit anul acesta un buget cu 83% mai mare

In cadrul conferintei Capital Sectorul Agricol 2017, Floricel Maricel Dima, subsecretar de stat in cadrul MADR, a anuntat masurile pentru acest an, precizand ca Guvernul a alocat 170 de milioane de euro pentru tinerii fermieri. „Ne-am propus sa intervenim ca sectorul agricol sa primeasca un impuls pentru a asigura securitatea alimentara. Trebuie sa devenim exportatori de securitate alimentara, pentru ca surse si resurse avem. In 2017, Guvernul a fost alocat pentru agricultura un buget cu 83% mai mare fata de 2016. A fost alocat 2,13% din PIB, respectiv 17,3 miliarde de lei, 3,7 miliarde de lei sunt fonduri europene.
 

„Cea mai importanta problema este acordarea la timp a subventiilor pentru a le permite fermierilor sa aiba capital, fara a avea costuri suplimentare”, a declarat oficialul.
Floricel Maricel Dima a mentionat ca peste 1,246 miliarde de euro sunt subventii autorizate la plata. „Ministerul Agriculturii are in vedere incurajarea produselor ecologice si realizarea unui program de colectare a produselor. In prezent, se pune in aplicare programul pentru tomate, alocand 40 de milioane de euro pentru progamul de cultivare a tomatelor in sere. Peste 13.000 de fermieri vor fi beneficiarii acestui program, deja existand 5.581 de cereri depuse pentru subventia privind cultivarea tomatelor”, a explicat subsecretarul de stat din Ministerul Agriculturii.
Floricel Maricel Dima a declarat ca urmeaza si deschiderea programului de subventionare pentru carnea de porc. „Sunt alocate 86 de milioane de euro pentru acest program. Un fermier care a predat unui abator 200 de capete de porc primeste o subventie de 10.000 euro”, a spus oficialul din cadrul MADR.

Articole similare

Ad