Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Toll4Europe GmbH: joint venture pentru decontarea taxei de drum la nivelul intregii Europe

T-Systems International GmbH, Daimler AG si DKV EURO SERVICE GmbH + Co. KG au infiintat un joint venture care ajuta la dezvoltarea si furnizarea Serviciului european de taxare electronica (EETS) pentru vehiculele cu mai mari de 3,5 t. Noul joint venture va opera sub numele de Toll4Europe GmbH.
Daimler AG si DKV EURO SERVICE GmbH + Co. KG au incheiat un parteneriat cu compania T-Systems EETS GmbH, care deja este inregistrata ca furnizor de EETS.
 

Obiectivul Toll4Europe GmbH este sa reduca complexitatea procesului dintre entitatile nationale responsabile cu colectarea taxelor de drum si furnizorii de servicii. Platforma Toll4Europe GmbH va permite furnizorilor de servicii, indiferent de marimea lor, sa ofere clientilor lor serviciul EETS in calitate de distribuitor.
La Toll4Europe, T-Systems detine o participatie de 55%, Daimler detine in cadrul companiei 30%, iar DKV are o participatie de 15%.
Prin acest joint venture au fost create conditiile necesare pentru implementarea tehnica a unitatii de taxare planificate de tip aparat de bord in sistemele europene de taxare. Introducerea acestui aparat este planificata pentru anul 2018. Aparatul va acoperi initial Belgia, Germania, Franta, Austria si Polonia. Planul este sa integreze Italia, Portugalia, Spania si Ungaria chiar de la lansare sau imediat dupa aceea. Pe termen mediu, obiectivul este acela de a colecta toate taxele de drum, poduri si de tunel prezente, dar si viitoare, utilizand acelasi dispozitiv unic.

Articole similare

Ad