Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Controale si perchezitii la mai multe sedii Jost din Belgia si nu numai

Pe 8 mai s-au desfasurat mai multe perchezitii la sedii Jost din Belgia si din strainatate, dupa ce Parchetul Federal Belgian a acuzat compania de fraude masive. Perchezitiile au avut loc mai ales la Stavelot, Jalhay, Stoumont, Chaudfontaine, Waimes, Herstal, Herve, Grace-Hollogne, Nivelles, Sint-Katelijne-Waver, Anvers, Kontich, Zaventem, Ypres si Weiswampach. La Herstal, de exemplu, circa 30 de anchetatori ai politiei au ajuns la 6:00 dimineata pentru controale si perchezitii si au trezit din somn mai multi soferi romani, asa cum arata presa locala, care dormeau in camioanele lor inmatriculate in Romania, in fata uneia dintre cladirile Jost.
 

Demn de precizat este faptul ca ancheta se desfasoara in colaborare cu autoritatile judiciare din Luxemburg si Romania.
Asa cum arata Parchetul Federal Belgian, in 2016 au fost mai mult de 1.100 de lucratori, mai ales romani si slovaci, inregistrati fraudulos la serviciile de securitate sociala din strainatate, care lucreaza in conditiile din tara lor, cu remuneratiile de acolo, ceea ce, asa cum spun autoritatile belgiene, inseamna frauda sociala. Iar muncitori rezidenti in Belgia au fost si ei inscrisi fraudulos la serviciile sociale din Luxemburg.
Conducerea Jost se declara in ordine din toate punctele de vedere si este dispusa sa coopereze cu autoritatile ce desfasoara ancheta.
Iar asociatiile profesionale ale transportatorilor din Belgia, Febetra si UPTR, subliniaza faptul ca grupul beneficiaza in prezent de prezumtia de nevinovatie.
In ceea ce priveste sindicatele belgiene, ele se arata multumite de controale, dar ingrijorate in legatura cu viitorul companiei si al salariatilor sai.

Articole similare

Ad