Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Trei companii din Belgia au fost condamnate pentru dumping social

Potrivit procuraturii locale, o firma din Beernem (Flandra de Vest) a folosit filiale de tip cutii postale in Slovacia si Luxemburg pentru a beneficia de cei zece soferi romani aflati la dispozitia companiei belgiene. Managerul Daniel V. (60 de ani) a fost condamnat la o sentinta de sase luni, cu suspendare, si a fost amendat cu 36.000 de euro, iar compania sa a fost condamnata la plata unei amenzi de 180.000 euro.
 

O alta companie, din Wingene, a angajat 17 soferi romani, inregistrati intr-o companie romaneasca ce nu a desfasurat niciun fel de activitate pe teritoriul Romaniei. Potrivit anchetatorului, era o detasare fictiva cu scopul de a „pacali“ Oficiul National de Securitate Sociala (ONSS). Nico D. (45 de ani) a fost condamnat la sase luni de inchisoare si amenda de 61.200 de euro, iar compania la plata a 306.000 de euro.
Intr-un alt caz, o firma din Torhout a angajat soferi bulgari folosind o companie cu sediul in Bulgaria. Insa singura legatura reala cutara estica este ca sediul social este de fapt casa unui sofer. Doi oficiali ai companiei din Torhout si directorul companiei bulgare au fost condamnati la sase luni de inchisoare pentru dumping social si amendati cu 25.200 de euro. De asemenea, judecatorul a dispus confiscarea a 90.000 de euro, in vreme ce companiile in cauza trebuie sa plateasca amenzi de 126.000 de euro fiecare.

Articole similare

Ad