Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

ASSAI solicita modificarea legii RCA

Asociatia Societatilor de Service Auto Independente ( A.S.S.A.I. ) solicita Presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis, retransmiterea legii RCA in Parlament in vederea corectarii unor articole care afecteaza pagubitii RCA, deoarece contin „prevederi care intra in contradictie cu articole din Constitutia Romaniei si alte legi importante“.
ASSAI face referire la doua articole cuprinse in legea RCA: Termenul de plata a despagubirii a fost majorat de patru ori; Plata despagubirilor stabilite in baza preturilor de referinta.
 

„In conditiile in care in Romania nu exista un sistem de preturi referinta pentru bunuri si servicii, raportarea la un astfel de sistem inexistent atunci cand vine vorba despre calculul despagubirilor cuvenite unei persoane nevinovate de producerea unui accident si care trebuie sa primeasca o indemnizatie de despagubire care sa ii acopere prejudiciul cauzat, este absolut utopica“, se arata in comunicatul ASSAI.
„Am adresat Presedintelui Romaniei o intrebare: Nu vi se pare ca societatile de asigurari primesc multe prerogative prin aceasta lege a RCA, in raport cu asiguratii/pagubitii/alti operatori economici din Romania? In functie de reactia Administratiei Prezidentiale cu privire la aceasta lege, vom afla in scurta vreme daca avem un presedinte al romanilor sau al multinationalelor”, a transmis Cristian Muntean, Presedinte ASSAI.

Articole similare

Ad