Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Wielton a achizitionat 80% din actiunile Langendorf

Pe 23 mai, compania poloneza listata la bursa Wielton a cumparat 80% din actiunile Langendorf Group, restul de 20% fiind in continuare ale dr. Klaus P. Strautmann, unul dintre directorii executivi ai firmei germane.
Achizitia include actiuni ale Langendorf Company si ale tuturor subsidiarelor Langendorf Group – Langendorf Service GmbH, Langendorf Trading GmbH si Langendorf Potsdam GmbH – iar acordul va fi pus in practica dupa aprobarea de catre agentia antitrust.
 
Partile implicate au dat asigurari ca echipa de acum a producatorului german va fi mentinuta si chiar i se vor alatura noi membri, iar cu ocazia semnarii contractului a fost prezentata si strategia pentur viitorul apropiat. Astfel, marca Langendorf si logo-ul Kippermännchen vor fi pastrate, datorita identitatii si reputatiei solide pe care o au pe piata, si se intentioneaza promovarea lor la nivel global. In plus, noua fabrica va fi relocata, pe cheltuiala Wielton, decizie luata pe criterii de sustenabilitate.
Datorita noului actionar, Langendorf va oferi o gama mai larga de produse si servicii si va deveni o parte importanta a Wielton Group, ceea ce va aduce avantaje legate de sinergii, mai ales in procesul de achizitie de materie prima si in ceea ce priveste prezenta celor doua marci pe diverse piete. Mai ales in Europa de Est Wielton are o retea foarte puternica, ceea ce va sprijini strategia de extindere a Langendorf, in timp ce prezenta Wielton va fi mai puternica in Germania, BeNeLux, Elvetia si Scandinavia.
Reamintim ca Wielton S.A, cu sediul central in Wielu?, este cel mai mare producator polonez de semiremorci, trailere si caroserii, este listat la bursa din Varsovia, apartine unui grup din care fac parte alti doi dintre cei mai mari producatori europeni din domeniu si este printre primii 10 producatori din lume. Vehiculele sale sunt vandute in 35 de tari, reteaua de service din Europa include 200 de centre in 18 tari, si in prezent peste 75.000 de echipamente Wielton se afla in circulatie pe strazile din Europa. Grupul are doua centre de productie, in Polonia si Franta, si doua de asamblare, in Italia si Rusia, iar in 2016 a infiintat o subsidiara in Coasta de Fildes, unde va fi primul producator european care deschide un centru de asamblare de semiremorci. Oferta Wielton include 15 grupe de vehicule, disponibile in 800 de configuratii.
Iar Langendorf are sediul central in Waltrop (Gemania) si produce circa 950 de vehicule pe an, mai ales basculante din otel sau aluminiu, trailere joase sau vehicule pentru transport de prefabricate de beton, lemn sau sticla.

Articole similare

Ad