Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Noul Mercedes-Benz Tourismo a iesit la rampa

Daimler Buses a prezentat la inceputul acestei saptamani noul autocar Tourismo RHD. Vehiculul – ajuns la a treia generatie – va fi disponibil din toamna in patru modele diferite, cu trei variante de lungime si o capacitate de transport cuprinsa intre 53 si 60 de locuri. Daimler Buses a decis largirea gamei de aplicatii pentru noul Tourismo, care beneficiaza acum de o paleta mai larga de motorizari, sisteme de siguranta si optiuni de configurare interioara si promite un consum de carburant redus comparativ cu generatia precedenta, gratie optimizarii aerodinamicii, scaderii greutatii proprii si programelor de asistenta pentru sofer.
 

Odata cu lansarea noului Tourismo RHD, modelul Travego va fi retras din oferta pentru piata europeana, urmand sa fie comercializat in continuare pe piata din Turcia.
Intrucat noul model va fi disponibil doar cu motorizare Euro 6, actualul Tourismo va ramane in productie pentru pietele unde este inca in vigoare un standard de poluare inferior.
Noul Tourismo RHD va fi echipat cu motorul OM 470, in variantele de 360, 394 si 428 CP. In mod special, propulsorul de 456 CP, disponibil pana acum doar pentru Travego, va putea fi comandat si pentru Tourismo. Pentru aplicatii usoare se poate solicita si motorul mai mic, de 7,7 l, OM 936, de 354 CP.
Pachetul de sisteme de siguranta activa include in standard ESP, BAS, LDWS si AEBS, iar ABA 3 si Attention Assist sunt disponibile optional. In premiera, clientii Tourismo pot alege intre doua variante de cabina pentru sofer – Comfort Basic si Confort Plus. Numeroase inovatii au fost aduse si salonului pasagerilor: sistem de clima bi-zonal, iluminare LED, scaune noi, sistem multimedia performant, alimentare USB si prize in dreptul scaunelor etc. Nu in ultimul rand, noul Tourismo impresioneaza la capitolul design.
Iar in spatele liniilor fluente, care genereaza in acelasi timp putere si incredere, se afla un coeficient aerodinamic uimitor, de 0,33, care contribuie la optimizarea consumului de carburant.

Articole similare

Ad