Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Registul Auto din Italia aloca suplimentar trei milioane de euro pentru atragerea tinerilor catre meseria de sofer

Registrul Auto Central din Italia a decis majorarea bugetului, de la un milion la patru milioane de euro, pentru finantarea unui proiect pentru tineret care presupune atragerea a cat mai multe fete si baieti catre obtinerea unei licente profesionale de condus si punerea in contact cu companiile de transport. Aceasta masura s-a impus din cauza faptului ca finantarea initiala era suficienta pentru 500 de tineri, nu pentru 2.500 cat se doreste prin acest program.
 

Registrul a luat aceasta hotarare pentru a nu obstructiona dreptul la munca al acestor tineri. Exista, de asemenea, motive economice si de piata, dar si dorinta de a furniza soferi. Meseria de sofer a fost dintotdeauna grea, dar acum, cu presiunea concurentei estice, acestia au ajuns si exploatati si prost platiti.
Potrivit Ministerului Infrastructurii si Transportului din Italia, in ultimii zece ani numarul soferilor s-a diminuat cu 182.307 unitati, punand in pericol schimbul de generatii: din 775.000 de carnete de conducere profesionale numai 25.000 sunt ale tinerilor.

Articole similare

Ad