Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Marea Britanie incepe ample controale pe respectarea emisiilor

Operatorii de transport si soferii care sunt prinsi incercand sa fraudeze sistemele de emisii de CO2 prin diverse metode, inclusiv emulatoare de AdBlue, nu vor mai putea circula in Marea Britanie, unde in luna august va incepe o ampla operatiune de control, potrivit editiei electronice a revistei Fleet Transport.
Agentia britanica DVSA (Driver & Vehicle Standards Agency) dupa ce guvernul a consultat un plan ce vizeaza imbunatatirea calitatii aerului in Marea Britanie.
 

Noua operatiune de control vine dupa ce autoritatile, inclusiv DVSA, au descoperit operatori si soferi de camion care foloseau diverse metode de fraudare (dispozitive, indepartarea filtrelor de particule, modificari ilegale la motor etc.) pentru a scadea costurile operationale. „Aceasta operatiune de depistare a transportatorilor care fraudeaza este binevenita. A existat o criza publica uriasa impotriva producatorilor de vehicule care au fost prinsi ca au trisat in privinta emisiilor de CO2, iar in acest caz se aplica aceeasi regula. Toti avem nevoie de un aer curat in care sa traim si sa muncim, motiv pentru care Guvernul Marii Britanii a alocat mai mult de 2 miliarde de euro incepand cu 2011 pentru a sustine un transport mai verde“, a declarat ministrul Transporturilor, Jesse Norman. Inspectorii DVSA il vor oblige pe sofer sau pe operatorul de transport sa isi readuca la normal sistemele privind emisiile intr-un termen de 10 zile. Cine nu respecta acest lucru risca o amenda si confiscarea camionului, iar cei care sunt prinsi ca fraudeaza in mod repetat vor avea vehiculele confiscate pe loc, in plus vor suporta si o amenda.

Articole similare

Ad