Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

A fost lansat noul Setra S 531 DT

Noul autocar etajat Setra S 531 DT din gama TopClass 500 rescrie standardele in clasa sa. Cu aerodinamica sa, Noul S 531 promite sa stabileasca noi recorduri de eficienta a consumului de combustibil in segmentul sau. Datorita platformei sale inferioare flexibila, autocarul poate deservi intreaga gama de aplicatii in turism si servicii traditionale. Interiorul este caracterizat de un nivel impresionant de confort. Utilizarea Active Brake Assist 4 si Sideguard Assist la bordul noului autocar etajat marcheaza o premiera la nivel mondial in materie de echipare a acestor sisteme de asistenta in segmentul autobuzelor si autocarelor. Aceste sisteme sporesc standardul deja ridicat de siguranta al autocarului.
 

Toate aceste caracteristici ale noului S 531 DT sunt incorporate sub un design fascinant, distinctiv Setra.
Nivelul maxim de siguranta este datorat tehnologiei Daimler Group. Sistemul de franare de urgenta Active Brake Assist 4 (ABA 4) este introdus pentru prima oara in aceasta clasa la bordul S 531 DT. Aditional fata de functiile disponibile anterior – franare totala ca reactie la obiectele stationare sau obstacole in miscare aflate in fata vehiculului – acum incorporeaza si detectarea pietonilor aflati in miscare, declansand un raspuns automat de franare. O alta premiera mondiala in segmentul de autobuze si autocare este utilizarea sistemului Sideguard Assist la bordul noului autocar etajat. Aceasta este prevazut cu senzori radar pentru a monitoriza latura din dreapta pe intreaga lungime a autocarului. Astfel, sistemele autocarului avertizeaza soferul de prezenta pietonilor, biciclistilor si obstacolelor stationare in momentul virarii la dreapta. In afara zonelor urbane, sistemul ofera asistenta la schimbarea benzilor de circulatie.
Noul autocar etajat face parte din Setra TopClass 500. Cu toate acestea, la nivelul seriei 500, S 531 T reprezinta un model aparte datorita spectrului larg de aplicatii si a diversitatii sale de echipamente si variante. Acest lucru este reliefat si de aspectul sau modern si distinctiv. Partea frontala a noului autocar, cu panoul de culoare inchisa si inscriptiile argintii isi au originea in modelele TopClass 500. O trasatura noua este imbinarea eleganta a parbrizelor, demarcata de bara de aluminiu. Pe peretii laterali, designerii au adaptat semnul distinctiv al marcii – banda de aluminiu "La Linea" – aceasta extinzandu-se acum pe toata muchia acoperisului. Conturul geamurilor largi este evidentiat de decoratiunea din aluminiu prezenta la nivelul treptelor din spate. Emblema cromata cu marcaje de marca de la TopClass 500 este prezenta sub luneta autocarului – un finisaj perfect pentru un autocar spectaculos.

Articole similare

Ad