Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Volvo Trucks lanseaza programul de siguranta rutiera pentru biciclisti

Compania ia inca o initiativa care sa constientizeze in legatura cu siguranta participantilor neprotejati la trafic (biciclisti si pietoni). Cu un nou pachet de formare la nivel mondial numit "See and Be Seen" (Vezi si esti vazut), acest program este indreptata la biciclisti de 12 ani si mai mult. "See and Be Seen" este o continuare a programului Volvo de siguranta a traficului pentru formare a copiilor, "Stop Look Wave" (Opreste-te, asigura-te si fa cu mana), care este peste tot in lume.
 

"La fel ca si cu Stop Look Wave, programul See and Be Seen are scopul de a arata cum participantii neprotejati pot interactiona cu soferii de camioane in trafic. Cu un ritm de trafic rapid, este vital ca tot mai multi oameni sa fie constienti de riscuri pentru a evita accidentele si incidentele," spune Carl Johan Almqvist, director la Trafic si Siguranta Produsului Volvo Trucks.
Dupa cum sugereaza titlul programului, See and Be Seen se concentreaza pe cat de important este sa observi traficul inconjurator si sa te faci vizibil pentru soferii de camion, de exemplu prin mentinerea contactul vizual si pastrarea distantei fata de camioane.
"In scopul de a reduce riscul de accidente rutiere, dotam camioanele noastre cu sisteme de siguranta din ce in ce mai inteligente si antrenam soferii nostri in arta sofatului sigur." explica Carl Johan Almqvist.

Articole similare

Ad