Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

XPO Logistics reincepe achizitiile

Potrivit lui Bradley Jacobs, CEO XPO Logistics, grupul american este deja in contact cu firme pe care doreste sa le achizitioneze la finalul acestui an sau la inceputul anului viitor.
XPO Logistics se pare ca a reluat achizitiile dupa o pauza de doi ani. CEO-ul companiei a spus intr-un interviu acordat agentiei Bloomberg ca grupul poate plati câteva miliarde de dolari pentru achizitii si este in contact cu câteva potentiale tinte.
 

In 2015, XPO a facut doua achizitii majore prin cumparararea companiei franceze Norbert Dentressangle si a celei americane Con-Way la un cost total de aproape 6,5 miliarde dolari. Acest lucru a adus compania pe locul doi in rândul companiilor de logistica dupa DHL Supply Chain si a devenit un jucator major pe piata de profil din America.
Jacobs a spus ca doreste sa cumpere companii care ofera servicii de supply chain si depozitare in America de Nord si Europa in timp ce si-a exprimat interesul pentru transportatorii LTL din statele vest-europene unde XPO nu are o prezenta semnificativa.
Acesta a mai spus ca ar dori sa se extinda in Asia unde XPO lipseste. Strategioa companiei in Asia este de a face un joint-venture cu un jucator local.
In 2015 compania a facut publice planurile pe care le are pentru urmatorii patru ani, de a-si tripla dimensiunea si de a-si creste veniturile la 23 de miliarde de dolari in 2019, cu un obiectiv de 1,5 miliarde de doalri pentru profitul operational anual. XPO genereaza in prezent vânzari anuale de circa 15 miliarde de dolari si are o valoare de piata de 6,8 miliarde de euro.

Articole similare

Ad