Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Transportatorii nu sunt de acord cu restrictiile de circulatie impuse de CNAIR

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a restrictionat astazi, 2 august a.c., circulatia vehiculelor cu masa maxima autorizata mai mare de 7,5 t pe drumurile nationale si autostrazile care tranziteaza 15 judete din vestul tarii, in intervalul orar 12:00-20:00, din cauza codului portocaliu de canicula.
Avertizarea este emisa pentru judetele Dolj, Mehedinti, Caras-Severin, Hunedoara, Timis, Arad, Sibiu, Alba, Bihor, Cluj, Mures, Salaj, Satu Mare, Maramures si Bistrita Nasaud.
 

Exceptie de la restrictie fac transporturile de persoane, transporturile de animale vii si de produse perisabile de origine animala si vegetala, vehicule care participa la interventii in caz de forta majora, transporturile funerare, postale, transporturile de echipamente de prim ajutor, transporturi pentru distribuire de carburanti, transporturi de marfuri sub temperatura controlata, transporturi pentru tractari vehicule avariate, pentru distribuirea de apa si hrana in zonele calamitate, transporturile cu vehicule specializate destinate prin constructie salubrizarii, transporturile de apa imbuteliata, de produse provenite din exploatari agricole si transporturile militare implicate in exercitii multinationale.
Potrivit CNAIR, restrictionarea circulatiei este necesara pentru protectia sectoarelor de drum asfaltat pe care, din cauza temperaturilor ridicate din timpul zilei, se produc deformari majore ireversibile cu pierderea stabilitatii imbracamintii rutiere.
APTE 2002 considera acesta hotarâre ca fiind incorecta, intrucât conducatorii auto sunt obligati sa suporte temperaturi de 40-50 grade in cabina masiniilor, ceea ce pericliteaza sanatatea si chiar viata acestora. Intr-un comunicat de presa, APTE 2002 precizeaza ca in tarile vecine, cum ar fi Ungaria, masura a fost luata exact invers, respectiv restrictiile de la sfârsit de saptamâna au fost ridicate din cauza caniculei, pentru protejarea soferilor. Reprezentantii asociatiei solicita CNAIR masuri care sa vina in sprijinul factorului uman.

Articole similare

Ad