Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Tribunalul Lecco nu accepta acordul dintre italienii de la Tipes si genovezii de la Paratori

La 1 ianuarie 2017 societatea genoveza Paratori anunta finalizarea contractului de inchiriere a filialei Tipes S.p.A. cu sediul in Olgiate Molgora (Lecco), o companie de expeditii, transport si logistica de top din nord-estul Italiei, aflata acum in prag de faliment. Desi la prima vedere par doua companii extrem de diferite, acestea pot fi considerate complementare, mai ales ca Tipes este deosebit de puternica pe partea internationala si, in special, pe transport intermodal, in vreme ce Paratori este activa mai ales in transportul cu temperatura controlata, cu rezultate remarcabile la nivel national, in special in nordul tarii.
 

Ca urmare, la 31 ianuarie Tipes a solicitat Curtii din Lecco sa fie admis acordul prealabil, fara sa se specifice in cerere daca acesta va avea un caracter de lichidare sau se va concentra pe continuitatea activitatii. Insa pe 28 iulie a.c., Tribunalul a decis ca cererea depusa la 31 ianuarie de Angelo Carlo Panzeri, ca reprezentant legal al Tipes, este inadmisibila, punandu-se la indoiala acest tip de „mariaj“.
Vestea vine „ca un dus rece“, deoarece presedintele companiei incercase, de la sfarsitul lui 2016 si inceputul lui 2017 o serie de actiuni de sprijin a pozitiei financiare a societatii fondata in 1908. Desi pentru cateva luni solutia parea sa functioneze, existand chiar o crestere a numarului de lucratori cu cateva zeci, decizia Tribunalului Lecco ar putea arunca acest parteneriat in aer, ceea ce ar duce la falimentul companiei italiene. Insa acestea sunt deocamdata ipoteze, situatia nefiind clara in prezent. Evolutia situatiei este monitorizata indeaproape de o serie de operatori economici legati intr-o anumita masura de societatea condusa de Panzeri si incredintata, in calitate de comisar al instantei, dupa primele 120 de zile, pentru depunerea documentatiei necesare, lui Francesco Puccio.

Articole similare

Ad