Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Taxe antidumping pentru importurile de otel din China

Dupa ce in iunie introdusese taxe antidumping de pana la 35,9% pentru otelul laminat la cald din China, CE introduce acum taxe antidumping (intre 17,2% si 28,5%) si pentru anumite tipuri de otel rezistent la coroziune din China, dupa ce in urma investigatiei lansate in urma cu opt luni s-a descoperit ca produsele beneficiau de subventii ilegale din partea autoritatilor de la Beijing. Potrivit Reuters, decizia CE vine in urma unei plangeri depuse de Asociatia Europeana a Producatorilor de Otel (EUROFER) care are intre membri si ArcelorMittal, ThyssenKrupp si Tata Steel Europe.
 

CE considera ca taxele antidumping sunt necesare pentru a ajuta producatorii din cel putin cincisprezece state membre. Executivul comunitar a efectuat o investigatie in numele celor 28 de state membre si a descoperit ca firmele chineze au beneficiat de imprumuturi preferentiale pe termen lung de la bancile de stat, de deduceri fiscale si dreptul de a folosi terenurile industriale.
Potrivit bancii de investitii Jefferies, importurile de otel rezistente la coroziune din China au urcat cu 45% anul acesta si reprezinta 51% din totalul importurilor UE pentru acest tip de produse.

Articole similare

Ad