Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Lucrarile de constructii, scadere de peste 7% in primele sase luni din 2017

Volumul lucrarilor de constructii a scazut in primele sase luni din 2017 fata de perioada similara din 2016 atat ca serie bruta, cat si ca serie ajustata, cu 7,2%, respectiv cu 8,7%, arata datele publicate miercuri, 16 august, de Institutul National de Statistica.
Pe elemente de structura au avut loc scaderi la lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 24,6% si la lucrarile de reparatii capitale cu 21,9%. Pe de alta parte, lucrarile de constructii noi au crescut cu 2,2%. Pe obiecte de constructii, constructiile ingineresti au inregistrat o scadere cu 26,6%, iar la cladirile nerezidentiale scaderea a fost de 11,6%.
 

In schimb, sectorul cladirilor rezidentiale a crescut cu 72,4%. Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, volumul lucrarilor de constructii a scazut pe total, cu 8,7%. Pe elemente de structura s-au inregistrat scaderi la lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 23,1% si la lucrarile de reparatii capitale cu 22,3%. Lucrarile de constructii noi au crescut cu 2,1%. Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut la constructiile ingineresti cu 25,6% si la cladirile nerezidentiale cu 11,8%. Volumul lucrarilor de constructii a crescut la cladirile rezidentiale cu 61,0%, potrivit INS, citat de Mediafax. In iunie 2017 comparativ cu luna precedenta, volumul lucrarilor de constructii a crescut ca serie bruta cu 18,8%, crestere evidentiata la toate elementele de structura: lucrarile de reparatii capitale cu 61,3%, lucrarile de constructii noi cu 14,8% si la lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 14,2%. Pe obiecte de constructii, au avut loc cresteri la constructiile ingineresti cu 28,5%, cladirile rezidentiale cu 13,3% si la cladirile nerezidentiale cu 7,6%.
Ca serie ajustata, volumul lucrarilor de constructii a crescut pe total cu 0,5%, crestere evidentiata la lucrarile de reparatii capitale (44,7%). Scaderi s-au inregistrat la lucrarile de intretinere si reparatii curente (4,9%) si la constructiile noi (0,7%). Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut la constructiile ingineresti cu 3,1% si la cladirile rezidentiale cu 2,4%. Cladirile nerezidentiale au scazut cu 6,5%.

Articole similare

Ad