Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

UPS utilizeaza tehnologia VR pentru trainingul curierilor

UPS lanseaza un program de training pentru viitorii curieri utilizand realitatea virtuala (VR), care simuleaza experienta de a conduce in orase, oferind, in acelasi timp, o lectie de catedra inedita. Compania va incepe antrenamentul VR in septembrie, in cele noua facilitati de training UPS Integrad. Integrarea realitatii virtuale in cursurile de siguranta auto reflecta angajamentul UPS de a folosi cele mai noi tehnologii pentru siguranta angajatilor pe teren si a comunitatilor deservite de acestia.
 

Experti din echipa IT a UPS au creat cursuri modulare rulate prin echipamente VR, precum HTC Vive. Cursantii trebuie sa identifice verbal eventuale obstacole de pe drum, cum ar fi trecatorii, masinile parcate si traficul. Campul vizual de 360 de grade oferit de casti este realist pana la cele mai mici detalii. „Realitatea virtuala reprezinta un mare progres tehnologic pentru cursurile de siguranta auto”, a spus Juan Perez, chief information si engineering officer la UPS. „VR-ul creeaza o imagine hiper-realista a strazilor, care ii va impresiona chiar si pe cei mai tineri dintre soferii nostri, care au deja experienta jocurilor video.”
Modulele de training VR vor inlocui dispozitivele cu touchscreen pe care filialele Integrad UPS le folosesc in prezent pentru cursurile de identificare a obstacolelor pe drum. In prezent, programul de training, care integreaza realitatea virtuala, este dedicat curierilor care livreaza colete. Insa compania exploreaza tehnologiile VR si chiar AR (realitatea augmentata) pentru instruirea soferilor de camioane cu remorca si pentru realizarea altor sarcini de serviciu.
UPS opereaza in prezent 8 filiale UPS Integrad in SUA si alte doua in Europa. Anul acesta se va mai deschide o filiala in SUA, ajungand la noua in Statele Unite. In filialele UPS Integrad, cursantii invata notiuni fundamentale de conducere a vehiculelor si de livrare a coletelor folosind o abordare hands-on. Acestia se pregatesc conducand vehicule UPS intr-o replica a unui oras, care are strazi adevarate, trotuare, locuri de livrari si de pick-up.

Articole similare

Ad